P. A. 2021.01.23 19:01 Frissítve: 2021.01.23 19:10

Vívó MK: Kreiss és Andrásfi meggyőző évkezdése

A koronavírus szövődményeivel sokáig küzdő tőröző, Kreiss Fanni és a párbajtőröző Andrásfi Tibor is meggyőző teljesítménnyel indította az évet a Magyar Kupában.

Kreiss Fanni a koronavírus-fertőzésből felépülve győzött (Fotó: Földi Imre)

Nemzetközi viadalok híján hazai pástokon folytatják a szezont vívóink: tőrben és párbajtőrben a Magyar Kupa-sorozat 4. fordulójának egyéni versenyeit bonyolították le szombaton.

A női tőrözőknél majdnem egy év kihagyás után győzelemmel tért vissza Kreiss Fanni, az UTE kiválósága a BVSC vívótermében rendezett verseny döntőjében, az olimpiai kvalifikációt tavaly februárban kivívó csapat másik alapembere, Pásztor Flóra (Törekvés) ellen nyert 15:13-ra. A Kreisshez hasonlóan a koronavírus-fertőzésből hosszú rehabilitáció után visszatérő Lupkovics Dóra (BHSE) nyolcadikként zárt.

A férfi tőrözők mezőnyéből hiányzott a szakág első számú hazai versenyzője, a hétvégén olaszországi edzőtáborozásból hazatérő Dósa Dániel (Törekvés); a versenyt a 17 éves ferencvárosi Szemes Gergő nyerte meg.

Férfi párbajtőrben a BVSC 21 éves vívója, Andrásfi Tibor pályafutása első felnőtt egyéni MK-sikerét aratta a Gerevich-csarnokban.

„Muszáj volt végre jól vívni, mert azon a néhány versenyen, amelyet tavaly rendeztek, nem remekeltem  – mondta Andrásfi, akinek az ősszel majdnem két hónapot kellett kihagynia a koronavírus szövődményei miatt.  – Az előző viadalokhoz képest jobb fizikai állapotban vagyok, az erőm nagy részét visszanyertem, és a formám is javult. A döntő végig szoros volt, és bár nem túl jó a mérlegem finn csapattársam, Niko Vuorinen ellen az edzéseken, ezúttal sikerült legyőznöm. Örülök, hogy meg tudtam mutatni: számolni kell velem.”                

A nőknél a tatai Kun Anna győzött, az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese a 32 között búcsúzott.

A kupahétvége vasárnap a csapatversenyekkel zárul.

VÍVÓ MAGYAR KUPA, BUDAPEST     

4. forduló. Tőr. Férfiak. Egyéni. A végeredmény:   1. Szemes Gergő (FTC), 2. Tóth G. (Törekvés SE), 3. Bagdány (Szigetszentmiklósi TE) és Bíró-Kaposi (Terézváros).  Nők. Egyéni. A végeredmény: Kreiss Fanni (UTE), 2. Pásztor (Törekvés), 3. Kókai (MTK) és Mohamed (UTE)

Párbajtőr. Férfiak. Egyéni. A végeredmény:  1. Andrásfi Tibor (BVSC), 2. Vuorinen (BVSC), 3. Keszthelyi (AVA) és Mahringer (Alba Regia Vívóakadémia). Nők. Egyéni. A végeredmény:  1. Kun Anna (OMS-Tata), 2. Dékány (AVA), 3. Kolczonay J. (FLESS) és Tóth J. (BVSC)

2021.02.26 14:41:54

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Lassan, de biztosan csökken a különbség a férfi és női sportokból származó bevételek között. (x)

2021.02.24 20:06:03

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

Az Uzsoki Kórház szeptikus részlegének főorvossa fotografál, szobrászkodik és... könyvet farag.

2021.02.19 15:59:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Reebok cipő világszerte elismert, férfiak és nők is egyaránt kedvelik. (x)

2021.02.18 10:21:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az autótulajok élete nem csak játék és mese, hiszen számos jogi és pénzügyi teendőik is vannak. (x)

2021.02.17 12:25:18

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A Tóték őrnagya gyerekkora óta sportol, mára a kajakozást is beillesztette a napi programjába.