K. Zs. 2021.09.15 11:33 Frissítve: 2021.09.15 11:55

Vívás: törölték az idei Európa-bajnokságot

Az Európai Vívószövetség (ECF) kongresszusán eldőlt, hogy nem rendezik meg idén az Európa-bajnokságot – olvasható a Magyar Távirati Iroda szerda délelőtti hírében.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Az eredetileg júniusra tervezett plovdivi Eb-t előbb október közepére halasztották, a kontinentális szövetség Szocsiban rendezett tanácskozásán pedig a koronavírus-helyzet miatt törölték.

A hétvégi kongresszusnak elsősorban az elnök, illetve az elnökség megválasztása volt a központi eleme – amint arra a hazai szövetség honlapja emlékeztet –, de más határozatok is születtek, többek között a felnőtt kontinensviadal törlése.

„Nehéz döntést hozott a közgyűlés többségi szavazással – idézte a hunfencing.hu Tamás Henriette-tet, a magyar szövetség főtitkárát, aki a hátteret megvilágítva jelezte, hogy Bulgária több országban is piros zónába tartozik, azaz sem a bejutás, sem az onnan történő hazajutás nem menne zökkenőmentesen. – Sajnos, az EU-s országok közül Bulgáriában az egyik legalacsonyabb az átoltottság, ez is sokat nyomhatott a latban a döntéshozóknál. Az eredeti tervek alapján júniusban lett volna az Eb, ezt tették át korábban október közepére. Most viszont erre az esztendőre véglegesen törölték az Európa-bajnokságot.”

Döntés született arról is, hogy a 2022-es felnőtt Eb-t a törökországi Antalyában rendezik, a kadettek és juniorok kontinensviadalának Újvidék ad otthont, az U23-asra pedig Tallinnban kerül majd sor.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ECF kongresszusán Boczkó Gábort, a magyar szövetség sportigazgatóját ismét a végrehajtó bizottság tagjává választották.

(MTI)

2021.09.24 15:15:09

Egyéb egyéni B. D. K.

Valerie Loureda ketrecharcos egyáltalán nem szégyenlős, a képeiért pedig odavannak a követői.

2021.09.20 14:37:07

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„A forró húsleves, amelyet kapkodva kell megenni, nekem ez a futballal járó szent hevület.”