Vívás: törölték a csapatversenyt Szocsiban, úton hazafelé a női párbajtőrözők

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.27. 10:55
null
Az egyéniben még pástra lépett magyarok közül Kun Anna jutott a legtovább, ő a nyolc között búcsúzott orosz riválisával szemben (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szombat délutáni ajánlásának megfelelően a szocsi női párbajtőr Világkupa egyéni elődöntőit és a vasárnapi csapatversenyt már nem vívják le – jelentette be a Magyar Vívószövetség hivatalos honlapja. A magyar csapat tagjai Moszkván keresztül reggel hazaindultak.

 

A hunfencing.hu beszámolójában emlékeztet, a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) azután döntött a világkupa-állomás törléséről, hogy a NOB arra kérte tagszervezeteit, függesszenek fel, illetve töröljenek – vagy találjanak másik helyszínt – minden olyan sporteseményt, amelyet Oroszországban vagy Fehéroroszországban rendeznének.

Az egyéni vk-verseny a negyeddöntőnél szakadt félbe, igaz már a főtábla sem úgy alakult, mint általában: a visszalépések miatt sorra maradtak el az asszók.

Boczkó Gábor szövetségi kapitány szombat este úgy nyilatkozott a hunfencing.hu-nak, hogy a csapatverseny törlése érdemben már nem módosított a magyarok tervein, női párbajtőrözőink visszaléptetéséről korábban döntött a szakmai stáb, és a repülőjegyet is átfoglalták már szombaton.

Egyéniben hét magyar nevezett, közülük Kun Anna jutott a legtovább, ő a legjobb nyolc között kapott ki Violetta Kolobovától.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik