Vívás: Nagy Dávid a nyolcadik a budapesti GP-n

Vágólapra másolva!
2023.03.12. 16:27
null
Nagy Dávid egyedüli magyar volt a legjobb nyolcban (Fotó: Árvai Károly, archív)
Egyedüli magyarként Nagy Dávid jutott be a legjobb nyolc közé a férfi párbajtőrözők budapesti Grand Prix-viadalán, az éremért vívott asszóját viszont elveszítette a BOK-csarnokban.

 

Nyolc férfi párbajtőrözőnk lépett pástra a BOK-csarnokban a Grand Prix-viadal főtábláján, és szép kis sormintát produkáltak a mienk, hiszen minden egyes körben a felére csökkent a mieink létszáma, vagyis a 32 közé négy, a 16 közé két vívónk jutott be.

Siklósi Gergely a verseny első kiemeltjeként vívott – tulajdonképpen egész nap szépen és jól, ám valami mégis hiányzott ezúttal a vívásából. Hogy mi, azt olimpiai ezüstérmesünk azok után, hogy kikapott a nyolcaddöntőben, el is árulta: „Saroksérüléssel küzdök, ez egyértelműen érződött a vívásomon. Persze nem tudom megmondani, mi lett volna, ha ez nincs, de azt hiszem, jobban ment volna. Ennek ellenére nem vagyok, nem lehetek csalódott, hiszen kevés hiányzott a nyolcas táblához. Most az a fontos, hogy az olimpiai kvalifikáció kezdetére rendben legyünk mentálisan és fizikailag. Két hét múlva Buenos Airesben rendeznek világkupa-viadalt, utána az április csak az edzésekkel telik majd, májusban pedig indul a kvalifikáció.”

A nyolc közé Nagy Dávid jutott be a mieink közül, s bár Siklósi azt jósolta, hogy csapattársa simán legyőzi a francia Gaëtan Billát, a végén mégis az ellenfél örülhetett, így bár akárcsak tavaly, ezúttal is Nagy Dávid végzett legjobb magyarként a budapesti GP-viadalon, elmaradt egy évvel ezelőtti eredményétől, akkor ezüstérmet szerzett.

„Vártam már ezt a versenyt, a tavalyi emlékek élnek bennem: titkon bíztam abban, hogy akár még felül is múlhatom azt az eredményt – nyilatkozta Nagy Dávid. – Ennek megfelelően vágtam neki a versenynek, és úgy éreztem, megy is a vívás, stabil voltam és fegyelmezett, így érkeztem meg a nyolcas táblára, sajnos ott a francia fiú megállított. Jól vívott, én meg nem találtam meg a vívásának ellenszerét. Felemás érzéseim vannak, hiszen a szezonban eddig ez a legjobb eredményem, de mégiscsak közel volt az éremszerzés. A barátnőm, Kun Anna bejutott a négy közé, jó lett volna újra vele ünnepelni a dobogón itt, a BOK-csarnokban.”

Valóban: Kun Anna sikerrel vívta meg negyeddöntőjét, így egyedüli magyarként 18 órakor elődöntőt vív – tavaly Kun, akárcsak párja, Nagy Dávid, ezüstérmet szerzett a hazai GP-viadalon.

GRAND PRIX-VERSENY, BOK-CSARNOK
Párbajtőr.
Egyéni. Férfiak. A 32 közé jutásért:Siklósi–Galpers (izraeli) 15:13, Nagy D.–McDowald (amerikai) 15:9, Keszthelyi–Limardo (venezuelai) 15:9, Somody–Loyola (belga) 15:14, Cuomo(olasz)–Koch 11:10, Kurbanov (kazah)–Kovács G. 15:11, Antkiewicz (lengyel)–Bakos 11:10, Gorbacsuk (ukrán)–Andrásfi 15:12.A 16 közé jutásért:Siklósi–Coufal (cseh) 15:7, Nagy D.–Kurbanov 15:14, Cuomo–Keszthelyi 15:13, Pereira (spanyol)–Somody 15:8.Nyolcaddöntő:Nagy D.–Midelton (francia) 15:8, Cimini (olasz)–Siklósi 15:13.Negyeddöntő:Billa (francia)–Nagy D. 15:12.Döntő:Cimini–Cohen (izraeli) 15:12.Végeredmény:1. Gabriele Cimini, 2. Cohen, 3. Cuomo és Billa,...8. Nagy Dávid, 9. Siklósi Gergely, ...22. Keszthelyi Zsombor, ...32. Somody Soma, ...34. Koch Máté, ...38. Andrásfi Tibor, ...52. Bakos Bálint, ...60. Kovács Gergely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik