Vívás: Koch Máté ezüstérmes a tbiliszi vk-viadalon

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 16:25
null
Koch Máté ezüstérmes a tbiliszi vk-viadalon (Fotó: Tumbász Hédi)
Két magyar, Andrásfi Tibor és Koch Máté is a nyolc közé jutott a férfi párbajtőrözők tbiliszi világkupaversenyén, majd egymás elleni negyeddöntőjük utóbbi győzelmét hozta – Koch ezek után a második helyig menetelt.  


Remek szereplés Tbilisziben: a férfi párbajtőrözők szezonbeli utolsó világkupaversenye magyar ezüstéremmel zárult.

Három sportolónk lépett pástra szombaton a legjobb 64 között, és az első kanyart mindhárman sikerrel vették. A másodikban sajnos elbúcsúzott olimpiai ezüstérmesünk, Siklósi Gergely, Koch Máté és Andrásfi Tibor viszont egészen a nyolcas tábláig menetelt – és mivel ez a tábla ágrajzára is igaz volt, eljött a pont, amikor a két magyar egymás ellen kötött be: negyedöntős asszójukat egyetlen tussal (13:12) Koch Máté nyerte, aki aztán nem hibázott az elődöntőben sem.

Aztán a fináléban is megpróbált mindent az ukrán Volodimir Sztankevics ellen Halla Péter tanítványa, hatalmas küzdött, csak éppen valahogy kevésbé sikerültek az akciói, és sokszor még a szerencse is elpártolt tőle.

Mindez persze semmit sem von le a teljesítményéből, ráadásul elégedett is lehet Koch az idei szezonjával, hiszen áprilisban a párizsi világkupa-viadalon bronzérmet szerzett, aztán egy hónappal később a heidenheimi vk-n is a dobogó harmadik fokára állhatott – Tbilisziből az ezüstérmet viheti haza.

VILÁGKUPAVERSENY, TBILISZI
Párbajtőr. Férfiak. Egyéni.
A legjobb 32 közé jutásért:
Koch–el-Szajed (egyiptomi) 15:7, Andrásfi–Vuorinen (finn) 15:8, Siklósi–Müller (svájci) 15:11.
A legjobb 16 közé jutásért:
Koch–Vang Ce-csie (kínai) 14:7, Andrásfi–Heinzer (svájci) 15:13, Midelton (francia)–Siklósi 15:11.
Nyolcaddöntő:
Koch–Alekszanyin (kazah) 15:12, Andrásfi–Allegre (francia) 15:14.
Negyeddöntő:
Koch–Andrásfi 13:12.
Elődöntő: Koch–Rejzlin (ukrán) 15:9.
Döntő: Sztankevics (ukrán)–Koch 15:9.
Végeredmény: 1. Volodimir Sztankevics, 2. Koch Máté, 3. Rejzlin és Ito (japán), ...8. Andrásfi Tibor, ...17. Siklósi Gergely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik