CS. B., MTI 2022.05.17 14:48 Frissítve: 2022.05.17 15:31

Világjátékok: magyar kick-boxos is utazhat

Boros Petra révén kick-boxban is lesz magyar sportoló az egyesült államokbeli Birminghamben július 7. és 17. között sorra kerülő Világjátékokon.

 

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi hírlevele szerint a Halker-Király Team sportolója a K1 szabályrendszerben, a nők 70 kg-os súlycsoportjában lép majd ringbe. A sportág nemzetközi szövetsége, a WAKO levélben értesítette a magyar szövetséget (MKBSZ), hogy az ebben a súlycsoportban kvótát szerzett ukrán versenyző a hazájában dúló háború következtében nem tud részt venni a viadalon, így a korábbi eredményeinek köszönhetően Boros Petrára szállt át az indulás joga.

„Petrával együtt elmondhatatlanul boldogok vagyunk. Mérföldkő a magyar kick-box történetében, hogy az idén első alkalommal magyar versenyző is megmutathatja tudását a Világjátékokon – fogalmazott Galambos Péter, az MKBSZ elnöke. – A kick-box hét szabályrendszere közül a K1 kerül lebonyolításra Birminghamben, és ebben a szakágban is csupán három-három kiválasztott férfi és női súlycsoport. A hetven kilogrammról tudni kell, hogy a nőknél ez lesz az egyik legkeményebb kategória, ennek ellenére bizakodóak vagyunk, hogy Petrának sikerül éremmel hazatérnie a Világjátékokról.”

A kick-box először öt évvel ezelőtt, a lengyelországi Wroclawban szerepelt a nem olimpiai sportágak legnagyobb és legrangosabb multisport eseményén, ám akkor csupán bemutató sportágként, magyar versenyző pedig nem volt az indulók között. A birminghami Világjátékokon már a hivatalos sportágak egyike az amerikai eredetű modern küzdősport.

Magyarország eddig 13 sportágban szerzett indulási jogot a nem olimpiai sportágak seregszemléjére.

(MTI)

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.