I. SZ. 2020.10.26 19:00 Frissítve: 2020.10.26 19:11

Videó: Szoboszlai menedzsere nyugodtan tekint a jövőbe

A Csisztu Sport Cast legutóbbi epizódjában a sztársportolók mellett ténykedő menedzserek szerepéről és jussáról esik szó. A műsor vendégei Szoboszlai Dominik, Hanga Ádám és a Baji Balázs, Fucsovics Márton, Milák Kristóf trió menedzserei, vagyis Esterházy Mátyás, Lóránt András és Dr. Pákay Péter.

 

Szoboszlai Dominik eladhatóságát megkérdőjelezhetetlen teljesítményében látja a menedzsere (Fotó: Török Attila)

„Minél korábban próbálja megtalálni az ember a tehetségeket, annál nagyobb az üzleti rizikó: egy fiatalnál nehéz megmondani, hogy később milyen szintű játékos válhat belőle” – hangsúlyozta Esterházy Mátyás.

Szoboszlai Dominik menedzsere hozzátette: szerinte kizárólag nagyon erős mentális bázissal lehet magas szintre jutni, de egy focistánál az alkat, a technikai képességek és a gyorsaság is egyformán meghatározóak. Az EM Sports Consulting ügyvezetője szerint a teljesítménynél nincs fontosabb alap marketing szempontból: Szoboszlai eladhatóságát megkérdőjelezhetetlen teljesítményében látja.

A sikerdíjával kapcsolatban Esterházy elárulta: „Mindig azt nézem, hogy egy bizonyos transzferrel mit szeretnék hosszú távon elérni, olykor előfordul, hogy ingyen dolgozom.”

Amikor konkrét összegek is szóba kerültek, az világossá vált a beszélgetés során, hogy nagyságrendekre bizony lehet következtetni. „Ha az ember egy 70-80 millió eurós transzfer része, akkor természetes, hogy az ő sikerdíja is sok pénz lesz.”

Menedzsere nyugodt, mert Szoboszlai Dominiknak határozott elképzelése van a saját képességeiről és céljairól, de ha arról van szó, kertelés nélkül nemet mond, amikor a fiatal tehetség meggondolatlanságra készül.

„Fölhív és mondja, hogy venne egy autót. Elmondja, hogy milyent, én meg nyilván mondom neki, hogy nem. Volt olyan, amikor még kedvesen próbálkoztam azzal, hogy nem javaslok valamit, de azt úgy értelmezte, hogy igen, mehet” – elevenített fel egy korábbi esetet a korábbi NB I-es kapus.

2020.12.02 21:43:16

Egyéb egyéni HOLMÁR ZOLTÁN

Napjaink öttusázói és tízpróbázói is megirigyelhetnék a sokoldalú nemesember teljesítményét.

2020.11.30 07:04:44

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

„A fináléban ő egyenlített a bolgárok ellen, volt két gólpassza is, sokat tett a 4–1-es sikerért.”

2020.11.30 15:21:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A százötven éve született Tatich Péterről nem született összefoglaló írás – eddig…

2020.11.29 23:13:55

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem tud(hat)juk, van-e a klasszisokban félelem. Általánosítani nem lehet, de biztos akad jó néhány olimpikon, akinek nem feltétlenül elég, hogy a szervezetek, hatóságok derűlátók, megesett már az emberiség történelme során, hogy a »hivatal« tévedett.

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.