B. D. K. 2020.11.08 14:52 Frissítve: 2020.11.08 15:23

Videó: Szilágyi Áron így képzeli el a tokiói olimpiát

Komoly deklarációnak tekinthető a kétszeres olimpiai bajnok kijelentése, aki ellentétben számos válogatott sportolóval, eddig nem kapta el a koronavírust. A Csisztu Sport Cast november 8-i adásában a Vasas kardozója új pozíciója mellett azzal kapcsolatban is érdekes eseteket vázolt fel, hogy milyennek képzeli a jövő évi nyári ötkarikás játékokat Tokióban, s hogyan vizionálja zsinórban harmadik egyéni olimpiai bajnoki címe megszerzését.

Szilágyi Áron szeretné, ha idővel egy brand lenne a Vasas (Fotó: Nemzeti Sport)

Szilágyi Áron rövid gondolkozás után igent mondott a felkérésre és szeptemberben kinevezték a Vasas vívószakosztályának elnökévé. A kétszeres olimpiai bajnok kardozó szeretné, ha brand lenne a klubból, de csak részben osztja meg az energiáit, hiszen emellett töretlenül készül a tokiói címvédésre is.

„Ez egy jól működő gépezet, az elnöki pozíció jelenleg nem kíván teljes embert” – mondta a Csisztu Sport Castban.

Szeretném, ha idővel egy brand lenne a Vasas”. Saját profiljaival kapcsolatban elmondta: „nem az a fajta ember vagyok, aki mindennap kiteszi a reggelijét Insta-sztoriba.”

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok utólag visszatekintve jó döntésnek tartja, hogy elhalasztották az ötkarikás játékokat, de tavasszal nehezen élte meg, hogy több volt a kérdés, mint a válasz: „jelentős  önismereti időszak volt, az első hetekben nem tudtam, hogy mit kezdjek magammal, egy új napi rutin kialakítása után nyertem vissza a biztonságérzetemet. Van ígéret arra, hogy január-februárban elkezdődnek a nemzetközi versenyek, most ez ad reményt és motivációt a hétköznapokban.”

Az idén harmincéves Szilágyi a 2021-es szezonra továbbra is úgy készül, hogy lesz olimpia, nem foglalkozik sem a megnyitó kérdésével, sem azzal, hogy lesznek-e nézők: „a pást ugyanúgy 14 méter hosszú lesz, ugyanaz a kard lesz a kezemben – Nadal sem örült kevésbé a Roland Garros-győzelemnek csak azért, mert nem voltak nézők.”

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR
2021.01.18 10:09:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Berkesi Judit és Hajdú B. István ezúttal Az Év Sportolója Gála díjazottjairól beszélgettek. (x)