S. T. J. 2021.01.17 00:06 Frissítve: 2021.01.17 00:15

Vida Máté: fő a türelem; Liu Shaolin Sándor kétszer is elkapta a vírust

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

A Vasassal játszott felkészülési mérkőzést a Dunaszerdahely, Vida Máté azonban nem lehetett ott a felvidéki csapatban. A magyar válogatott 24 esztendős középpályása a tavaly júniusi, Rózsahegy elleni Szlovák Kupa-elődöntő visszavágóján külsőtérdszalag-szakadást szenvedett. A minapi MR-vizsgálat alapján minden rendben van, de a visszatérést nem szabad elkapkodnia, s fejben is rá kell hangolódnia a párharcoknak. A lapunknak adott interjúban a futballista elmondta, akadt olyan pillanat, amikor tragikusnak ítélte meg a helyzetét, de most már minden erejével azért dolgozik, hogy bekerülhessen Marco Rossi Eb-keretébe.

Nagyon régen, majdnem egy éve versenyzett legutóbb, azóta a koronavírus-járvány írta a napjait Liu Shaolin Sándornak. A Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatából kiderül, az olimpiai bajnok két hónapon belül kétszer is elkapta a vírust. Úgy érzi, az első betegség volt a rosszabb, mert bár akkor nem jelentkezett semmilyen tünete, új volt számára az egész helyzet. Liu szerencsére már meggyógyult, s most a gdanski rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra készül, amelyet persze nézők nélkül rendeznek meg. A célja minden versenyt megnyerni, de azt is tudja, ilyen hosszú kihagyás után tényleg lépésről lépésre kell haladnia.

Pecsétes papírja is van Kreiss Fanninak arról, hogy mostanra felépült. Az olimpiai kvótás női tőrcsapat első számú versenyzője az ősz elején fertőződött meg, azonban a szövődmények miatt ki kellett hagynia a november elején kezdődő Magyar Kupa-sorozat fordulói mellett a december végi országos bajnokságot is. A közérzete is jó, ugyanakkor még mindig rejtély, mi lehet az oka annak, hogy továbbra is vannak utóhatásai nála a koronavírusnak, így például szívritmusprobléma. Saját megítélése szerint egyelőre hetven százalékos állapotban lehet.

2021.02.19 15:59:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Reebok cipő világszerte elismert, férfiak és nők is egyaránt kedvelik. (x)

2021.02.18 10:21:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az autótulajok élete nem csak játék és mese, hiszen számos jogi és pénzügyi teendőik is vannak. (x)

2021.02.17 12:25:18

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A Tóték őrnagya gyerekkora óta sportol, mára a kajakozást is beillesztette a napi programjába.

2021.02.16 13:17:04

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Aranycsapat-emlékektől Maradona nyakkendőjéig: értékes relikviák gazdagítják Soós Endre házi kiállítását.

2021.02.15 12:39:20

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megmutatjuk, mik az alapvető tudnivalók, ha saját céget szeretnénk alapítani. (x)