MTI/V. J. 2021.01.19 15:22 Frissítve: 2021.01.19 16:12

Triatlon: versenyen indulna az ultrafutó Lubics Szilvia

Műtét után lábadozik Lubics Szilvia ultrafutó, aki őszi visszatéréséig nyáron triatlonversenyen szeretne indulni – írja az MTI.

 

Lubics Szilvia új sportágban méretné meg magát (Fotó: Tumbász Hédi)

 
Lubics Szilvia az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kedden elmondta: nyolc napja operálták meg a bal sarkát, a beavatkozás olyannyira jól sikerült, hogy szinte azonnal megszűntek a fájdalmai. Jelenleg erősítő edzésekkel, gyógytornával és – mivel sínben van a lába – kerékpározással tartja formában magát, és bízik abban, hogy nem lesz nagy a visszaesés.

„Bár egy műtét még hátravan, mert most a bal lábamat operálták meg, s ugyan a jobb lábamban nincs fájdalom, de abban is hasonló az elváltozás, ezért úgy gondoltam, hogy ez az időszak éppen megfelelő lesz arra, hogy rendbe tetessem mindkét lábamat” – nyilatkozott a sportoló, aki elárulta, hogy körülbelül tíz éve bajlódik ezzel a sarokfájdalommal, melyet eddig konzervatív módszerekkel kezeltek, de tavaly már akadályozta az edzések elvégzésében.

A versenyző – aki férje ötletét megvalósítva „saroknaplót” vezet közösségi oldalán, megmutatva ezzel követőinek, hogy a nehéz helyzetekből is fel lehet állni – abban bízik, hogy április végétől, de legkésőbb május elejétől el tud kezdeni egy „rendes” edzésmunkát, amely már hasonlítani fog az általa megszokotthoz.

A futó úgy gondolja, hogy ősszel már újra ultraversenyen indulhat, de addig is tervez egy kis kitérőt a triatlon irányába, mivel most úgyis sokat kerékpározik és úszni is elkezdett.

„Kell valami kihívás, ami úgy igazán megdobogtatja a szívem, és amíg az nem lehet az ultraversenyzés, addig nyáron egy rövidebb triatlonversenybe belekóstolok” – fogalmazott az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese.

2021.02.26 14:41:54

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Lassan, de biztosan csökken a különbség a férfi és női sportokból származó bevételek között. (x)

2021.02.24 20:06:03

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

Az Uzsoki Kórház szeptikus részlegének főorvossa fotografál, szobrászkodik és... könyvet farag.

2021.02.19 15:59:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Reebok cipő világszerte elismert, férfiak és nők is egyaránt kedvelik. (x)

2021.02.18 10:21:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az autótulajok élete nem csak játék és mese, hiszen számos jogi és pénzügyi teendőik is vannak. (x)

2021.02.17 12:25:18

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A Tóték őrnagya gyerekkora óta sportol, mára a kajakozást is beillesztette a napi programjába.