KOVÁCS ERIKA, LIPICZKY ÁGNES 2020.08.08 21:00 Frissítve: 2020.08.08 21:13

Triatlon: Badar Gergő és Brown Viktória nyerte a hosszú távú ob-t

Badar Gergő és Brown Viktória, vagyis Szilasi Viktória nyerte meg az ExtremeMan hosszú távú országos bajnokságot. A nagy melegben a pályacsúcsok elmaradtak.

 

Badar Gergő bokasérülése miatt hol futott, hol sétált, de így is akkora előnnyel nyert, hogy a végén boldogan pacsizhatott a szurkolókkal (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

A férfiaknál új győztest avattak Nagyatádon, az ExtremeMan hosszú távú országos bajnokságon, ahol a tiszakécskeiek versenyzője Badar Gergő érkezett a legjobb idővel a célba. A Flander Márton által 2017-ben felállított 8:10:11 órás pályarekord ezúttal nem forgott veszélyben. Nemcsak a Nagyatádon megszokott hatalmas meleg miatt, de azért sem, mert a szervezők a néhány héttel ezelőtti áradások (ennek következtében két híd is leszakadt) miatt módosítottak a szakaszon, mindhárom szám távja módosult – nem is keveset.

„Szerettem volna nyolc óra tíz percen belül teljesíteni, de sokkal hosszabb volt a pálya, mint korábban, legalább húsz perc benne maradt” – fogalmazott Badar Gergő, aki az úszást követően gyorsan ledolgozta 10-15 perces hátrányát az élen haladó Hankó Dávidhoz és Petsuk Zoltánhoz képest, s a 180 kilométeres kerékpározás után több mint 17 perces előnnyel érkezett a depóba.

„Meg is lepődtem ezen, hiszen nem kellett extrát nyújtanom, a tervezett tempómat hoztam, és jó érzésekkel haladtam a futás során is, egészen a harmadik körig. Ám ekkor kiújult a bokasérülésem, így két kört úgy tettem meg a pályán, hogy hol futottam, hol sétáltam, Petsuk Zoli két percre meg is közelített, de amilyen hirtelen jött a fájdalom, úgy múlt el, és végül tizenöt perces előnnyel megnyertem a versenyt. A hullámvölgyektől is szép az Ironman, de ilyen nehézséget én még sosem éltem át versenyen. Nagyon kemény volt” – mondta Badar

ZELINKA GABRIELLA
„A futás első két körét még letudtam, de iszonyatos gyomorgörcseim voltak. Nem tudtam enni, nem tudtam inni, és egy idő után már sajnos lépni sem. Még két kört sétálva megtettem, aztán úgy döntöttem feladom a versenyt. Sajnos rosszul frissítettem a kerékpározás során, talán túl sokat ettem, de hozzá kell tennem, hogy a férfiaknál többen is hánytak a pályán.”

Sokan nehézségeket éltek meg a pályán, a női címvédő Zelinka Gabriellának fel is kellett adnia a versenyt, pedig jelentős előnnyel vezetett.

Távollétében Brown Viktória, vagy ismertebb nevén Szilasi Viktória, a Telesport korábbi riportere nyert, aki Kanadába ment férjhez.

EXTREMEMAN HOSSZÚTÁVÚ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
NAGYATÁD
Férfiak.
Országos bajnok:
Badar Gergő (Tiszakécske VSE) 8:30.40, 2. Petsuk (UTE-Merida) 8:45:08, 3. Horányi (Kis Tri Team SE) 8:58.19
Nők.
Ob:
Brown Viktória (kanadai-magyar) 10:31:03, 2. Szikszai (Megathlon SE) 10:42:30, 3. Szádvári (Megathlon SE) 10:44:07.
Váltó.
Ob:
VTExpressz (Rasovszky Kristóf, Rónaszéki Balázs, Kovács Tamás) 8:08:26, 2. K3 SE Kaposvári Kerékpáros Klub 8:57.15, 3. TRIBE 9:10:51

A MELEG NEM SEGÍTETT

Az, hogy a Veszprémi Triatlon Egylet triója győz Nagyatádon, tulajdonképpen már akkor eldőlt, amikor Rasovszky Kristóf leúszta a 3.8 kilométeres távot – onnantól az volt a kérdés, vajon meglesz-e a hőn áhított cél, a nyolc órán belüli időeredmény.

Nem lett, ettől még a Rasovszky, Rónaszéki Balázs, Kovács Tamás alkotta veszprémi csapat szenzációsat ment a nagyatádi viadal váltóversenyében, s végül 8:08.26 óra teljesítette a távot, amely a már említett úszáson kívül 180 kilométernyi kerékpározást és futásban egy teljes maratonit jelent(ett), és majdnem 50 percet várt a második helyezett kaposváriakra.

A nagy meleg, és az, hogy az esőzések „elúsztatták” az eredeti kerékpáros útvonalat, az ideiglenes pedig lassabbnak bizonyult – ezek voltak azok az okok, amelyek miatt Rasovszkyék elmaradtak a nyolc órán belüli időeredménytől, ám világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszónk mégsem volt elégedetlen.
„Élveztem a versenyt, az úszást is, a negyvenkét perces időm remek eredmény is, ráadásul jól is esett minden métere. Mármint a vízben. Mert az, hogy minden egyes kör után ki kellett jönnöm a partra, futnom egy keveset, majd visszamenni a vízbe, már nem volt vidám, a vízszintesből függőleges helyzetbe kerülésnél voltak gondjaim... – mesélte Rasovszky. – Szerettünk volna csúcsot dönteni, ám mindhárman kihajtottuk magunkat, beleadtunk mindent, vagyis kihoztuk ebből a versenyből a legtöbbet. Amúgy pedig hihetetlenül nagy élmény volt ez a nap, igazi sportünnep volt Nagyatádon.

A győztes váltó (Fotó: Szabó Miklós)
2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.