MTI
2010.09.09 19:34 Frissítve: 2014.01.02 02:11

Triatlon: 69 nemzet közel 4000 versenyzője indul a budapesti vb-n

Marisol Casado, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) spanyol elnöke hivatalosan is megnyitotta a sportág világbajnoki sorozatának budapesti döntőjét, melyen 69 nemzet közel 4000 sportolója vesz részt.

Az ünnepségen a Presidance táncegyüttes alapozta meg a jó hangulatot, majd az előadást követően következett a zászlós felvonulás melyen 69 ország képviseltette magát.

„Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarország rendezheti a vb-t, melyen közel 4000-en indulnak el. Szeretném hangsúlyozni, hogy a triatlon igazi integrált sportág, amelyben a profik és az amatőrök, az épek és a parasportolók egy helyszínen versenyeznek. Ezt jelképezi, hogy soha ekkora mezőny nem jött még össze a paratriatlonosok között" – mondta köszöntőjében Lányi András, a hazai szövetség elnöke.

„Büszke vagyok arra, hogy gyönyörű, a Világörökség részének számító környezetben rendezhetjük meg a versenyt, továbbá arra, hogy ez lesz az 1. Zöld Triatlon".

Ezt követően Casado megnyitotta a vasárnapig tartó eseményt, egyúttal köszönetet mondott a magyaroknak és Magyarországnak, hogy ilyen csodálatos környezetet biztosítanak a vb-nek. Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára jó időt és jó versenyzést kívánt a sportolóknak.

A sportolók nevében Dudás Eszter, a bírók részéről Varga Béla, míg az edzők képviseletében Kuttor Csaba tett esküt, majd kezdődött a triatlonversenyek előtt szokásos tésztaparti.

2023.03.20 22:01:43

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2023.03.17 16:42:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az indulástól a napilappá válásig – a 120 éves Nemzeti Sport történetének első harminc esztendeje.

2023.03.16 17:50:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Szuperkupában a BL-címvédő már nem az Európa-liga győztesével küzdene meg, hanem három kiválasztott csapattal. Biztos vagyok benne, hogy a kiválasztottak közé a Dortmund, az Atlético Madrid vagy éppen a mostani negyeddöntős Benfica, Napoli kettős sohasem kerül be. Mert velük nem lehet elérni olyan mértékű terjeszkedést, mint a BL-t az idén legfeljebb hírből ismerő Arsenallal vagy Manchester Uniteddel.