Torna-vk: vb-főpróba péntektől vasárnapig Szombathelyen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.05. 18:23
Péntektől vasárnapig rendezik Szombathelyen a tornászok világkupaversenyét, amely az egyik főpróbája az októberi, stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak. A nőknél Makra Noémitől, a férfiaknál Vecsernyés Dávidtól, illetve Ryan Sheppardtól várható finálés szereplés.

Amint az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, a vk-viadalon közel harminc ország több mint 150 versenyzője áll rajthoz. Magyarországnak rendezőként lehetősége van több tornászt indítani versenyen kívül. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, három vállműtéten átesett Berki Krisztián a korábbi terveivel ellentétben mégsem indul, mert nem érzi magát tökéletes állapotban, inkább a vb-felkészülésre összpontosít.

A férfiválogatottat a nyújtón Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid, valamint Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek és Ryan Sheppard alkotja majd. A nőknél Bácskai Csenge, Székely Zója, Makra Noémi és Schermann Bianka versenyez. Az ugrásban Európa-bajnok Dévai Boglárka mellett az egyéni összetettben kontinensbajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia, továbbá Böczögő Dornia sem szerepel Szombathelyen.

„Elsősorban a rutinosabb versenyzőink azok, akik döntőbe juthatnak. A nőknél Bácskai Csengének, Székely Zójának és Schermann Biankának, a fiúknál pedig Mészáros Krisztofernek és Tomcsányi Benedeknek a rutinszerzés a célja ezen a világkupán. Természetesen, ha becsúszik egy-két finálés helyezés, az hab lenne a tortán" – mondta Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

Mindhárom nap 15 órakor kezdődnek a küzdelmek. Pénteken a selejtezőket rendezik, szombaton a nőknél az ugrást és a felemáskorlátot láthatják a nézők, míg a férfiaknál talajon, lovon és gyűrűn versenyeznek az indulók. Vasárnap a férfiaknál ugrásban, korláton és nyújtón, a nőknél pedig a gerendán és a talajon hirdetnek győztest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik