Torna: Kovács Zsófia két számban célozza meg a tokiói döntőt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.22. 10:31
null
Kovács Zsófia 16 évesen volt ott Rióban, most Tokióra készül (Fotó: Dömötör Csaba)
A felemás korlát mellett egyéni összetettben is megcélozza a tokiói olimpia döntőjét Kovács Zsófia tornász, aki a hazai Év sportolója választás női kategóriájában másodikként zárt a cselgáncsozó Karakas Hedvig mögött.

„Októberben a szombathelyi világkupát kihagytam, de ez inkább csak elővigyázatosság volt, mert a térdemben éreztem egy kis fájdalmat. Az edzőmmel, Trenka Jánossal abban maradtunk, jobb, ha nem kockáztatunk, és csak az Európa-bajnokságra koncentrálunk – idézte Kovács Zsófiát a magyarnemzet.hu.Tudtuk, nagy lehetőség, hogy az Európai Tornaszövetség úgy döntött, mégis megrendezi az Eb-t. Ugrásban és felemás korláton is a legmagasabb pontszámmal kerültem be a döntőbe, ám erre ott igyekeztem nem gondolni. Csak az volt bennem, hogy minél szebben mutassam be a gyakorlataimat, mert akkor majd úgyis jön az eredmény.”

Az interjúban szóba került, hogy a 2017-es kolozsvári Eb-ezüst után kénytelen volt kihagyni a 2018-as és 2019-es kontinensviadalt, de a 2019-es vb-n megszerezte az olimpiai kvótát.

A járvány megzavarta az elhalasztott, Párizsból Mersinbe áthelyezett Eb-re való felkészülésben, de Törökországban így is aranyérmes lett ugrásban és felemás korláton, és nem mellékesen a női csapat tagjaként egy Eb-bronzot is hazahozott.

Már a második olimpiájára összpontosít, Rióban 16 évesen szerepelt.

„Rióban tizenhat éves voltam, még nagyon fiatal, de már belülről láthattam, milyen is egy olimpia. S ez a tapasztalat nagyon jól jön majd Tokióban – mondta Kovács Zsófia, akinek a Magyar Nemzet felvetette, Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke szerint a felemás korlát lehet a fő száma, abban döntőbe juthat. – Azon vagyok, hogy így legyen. S persze egyéni összetettben is szeretnék ott lenni a döntőben.”

A teljes interjút idekattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik