nemzetisport.hu 2014.10.29 08:37 Frissítve: 2015.03.27 01:22

Torna: húsz év után távozik a FIG-elnök, nagy átrendezés jöhet

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) taskenti kongresszusán az 1996 óta elnökként regnáló Bruno Grandi bejelentette: 2016-ban nem indul az újraválasztásért, húsz év után leköszön posztjáról.

Az idős olasz sportdiplomata egy jelentős módosítás tervezetét is bejelentette, amelynek sorsáról a FIG kongresszusa dönt. A sportág első számú szakmai testületeinek számító technikai bizottságoknak a jövőben csak az elnökét választaná a teljes közgyűlés, a tagjait már a FIG végrehajtó bizottsága nevezné ki.

2013-ban a jelenleg talán legproblémásabb torna-diszciplínának számító ritmikus gimnasztika technikai bizottságát egy tag kivételével felfüggesztették, volt elnökét örökre eltiltották, miután súlyos szabálytalanságokra derült fény a nemzetközi bírói vizsgák során – ezt követően visszavonták a pontozói engedélyeket, mindegyik nemzetközi bírónak új vizsgát kellett tennie. A technikai bizottság tagjait végül a nemzetközi Sportdöntőbíróság helyezte vissza tisztségükbe. A most javasolt módosításokkal a FIG azt szeretné elérni, hogy a szakmai vezető technikai bizottságot ne a lobbicsoportok „állítsák össze.”

„A technikai bizottsági tagok megválasztása nem szabad, hogy politika legyen. Ezeket a személyeket szakmai és etikai képességeik alapján kell megválasztani, nem pedig földrajzi blokkok együtt szavazása vagy előre megkötött megállapodások révén” – közölte Grandi.

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.