Torna Eb: Székely a 16., Bácskay a 17. helyen végzett

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.04.23. 18:11
null
Székely Zója a 16. helyen zárt (Fotó: AFP)
Hárman is visszaléptek a női tornászok egyéni összetett döntőjétől, így Bácskay Csenge mellett a selejtezők után tartalékként végző Székely Zója is pódiumra léphetett pénteken a bázeli kontinensviadalon.

 

Bácskay Csenge szerdán kiharcolta a továbbjutást egyéni összetettben a bázeli Európa-bajnokságon – akkor Székely Zója a második számú tartalékként szerepelt a rangsorban. Ám mert három tornász is visszalépett, a Postás SE versenyzője is pódiumra léphetett a fináléban.

És nem is szerepelt rosszul!

A magyar lány Larisa Andreea Iordache helyét „kapta meg” a döntőben, s mivel a román sportoló a selejtezőben a negyedik helyen végzett, Székely Zója a legjobbakkal egy csoportban mutathatta be a gyakorlatait.

A váratlanul jött szereplés láthatóan feldobta Székely, aki több pontot gyűjtött a fináléban, mint a szerdai selejtezőben, ez pedig végül a tizenhatodik helyet jelentette a számára.

„Csütörtökön már a lefekvéshez készültem, és beletörődtem abba, hogy számomra véget ért az Európa-bajnokság, amikor szóltak, hogy mégis ott vagyok az indulók között – mondta el Székely Zója. – Ez volt az első meglepetés, a második pedig az, hogy a legjobbak között léphettem pódiumra. Úgy gondoltam, ha már velük együtt versenyezhetek, muszáj jól teljesítenem: a helyzet kifejezetten feldobott. Büszke vagyok a helyezésemre, úgy érzem, számomra nem ez a csúcs, sok van még bennem.”

Bácskay Csenge sem maradt el a várakozástól, bár pontszáma valamivel kevesebb lett, mint a szerdai selejtezőben, az viszont mindenképpen biztató, hogy remek ugrást mutatott be – Bácskay szombaton ezen a szeren ott lesz a fináléban.

„Három szer jól ment, a végére kicsit elfáradtam, ez meg is látszott a gerendagyakorlatomon – nyilatkozta Bácskay. – Úgy tervezem, hogy a szombati fináléban erősítek az ugrásomon, és a dupla csavart mutatom be, legalábbis ha a bemelegítésnél menni fog, akkor bevállalom.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BÁZEL
Nők. Európa-bajnok: Viktorija Lisztyunova (Oroszország) 56.731,
2. Angyelina Melnyikova (Oroszország) 55.432, 3. Jessica Gadirova (Nagy-Britannia) 55.100, ...16. Székely Zója (Magyarország) 50.632, 17. Bácskay Csenge (Magyarország) 49.999
Férfiak. Európa-bajnok: Nyikita Nagornij (Oroszország) 88.032,2. David Beljavszkij (Oroszország) 85.864, 3. Ilija Kovtun (Ukrajna) 84.864, ... 20. Balázs Krisztián (Magyarország) 79.965

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik