Torna: Berki Krisztián bejelentette visszavonulását

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 11:22
null
Berki Krisztián és edzője, Kovács István (Fotó: Tumbász Hédi)
Online sajtótájékoztatón jelentette be a visszavonulását Berki Krisztián: a lólengés klasszisa olimpiai bajnokként, háromszoros világbajnokként és hatszoros Európa-bajnokként fejezi be a pályafutását. Berki edzője mindvégig Kovács István volt.
NÉVJEGY

Név: Berki Krisztián
Született: 1985. március 18., Budapest
Klubja: KSI SE, Újpesti TE
Edzője: Kovács István
Kiemelkedő eredményei lólengésben: olimpiai bajnok (2012), 3x világbajnok (2010, 2011, 2014), 2x vb-2. (2007, 2009), 6x Európa-bajnok (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012), 3x Eb-2. (2013, 2014, 2017), Eb-3. (2004)

„Sokat gondolkodtam tavaly, hogyan tovább, és már 2019-ben, a stuttgarti világbajnokságon is – azon a versenyen ott voltam, de csak szurkolóként segítettem a magyar válogatottat, hiszen a kiutazás előtt néhány nappal sérültem meg újra. Akkor még nem tudtam kimondani, hogy vége, most sem könnyű, de már ki kell mondanom” – mondta a sajtótájékoztatón Berki Krisztián.

„Csodálatos ember a tanítványom, szerencsés és boldog vagyok, hogy ismerhettem hétévesen, kamaszként, húszévesen, apaként, olimpiai bajnokként” – fogalmazott Kovács István, az olimpiai bajnok tornász edzője.

„Az edzőnek és tanítványának kapcsolódnia kell egymáshoz, csak akkor tudnak sikeresek lenni. Itt szerencsére így történt: Berki Krisztián tudott »kovácsul«, és Kovács István is tudott »berkiül«” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke.

A lólengés döntője a 2012-es londoni olimpián

Berki Krisztián a jövőben sportigazgatóként dolgozik a Magyar Tornaszövetségben. A munkakört tavaly decemberben hozta létre a szervezet.

„Sokat tud nekünk segíteni Krisztián ebben a munkakörben. Összetett feladatköre lesz, minden téren várjuk tőle a segítséget, biztos vagyok abban, hogy a sportágunk sokat nyer vele – ebben az új szerepkörben is” – mondta el Magyar Zoltán.

„Lehet, hogy ez a szerepkör még nagyobb kihívásokat jelent számomra, mint az élsport, hiszen minden szakágra figyelnem kell. Sokszor elmondtam, ha egyszer befejezem a pályafutásomat, maradok a sport közelében, és mindent megteszek azért, hogy a magyar tornasport a megérdemelt helyén legyen, maradjon” – nyilatkozta Berki Krisztián.

A teljes sajtótájékoztató vágatlanul

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik