Tollaslabda: az első számú játékosunknak Tokió a cél

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2017.08.29. 08:19
Egy meccset nyert Krausz Gergely a nemrég befejeződött tollaslabda-világbajnokságon, s tekintettel arra, hogy már a kijutás is bravúrnak számított, elégedett a szerepléssel. A tervei között már a 2020-as tokiói olimpia szerepel.

Krausz Gergely reális ember, ezért is mondja, jobban nem is alakulhatott volna számára a glasgow-i tollaslabda-világbajnokság, amelyen a világelső dél-koreai Szon Von Hótól kapott ki a 32 között.

Már az is bravúrnak számított, hogy egyáltalán eljutottam a világbajnokságra, így két forgatókönyvvel számoltam – avat be utólag a tervekbe a Multi Alarm SE 21 éves tollaslabdázója. – Vagy játsszam a kevés versenyző egyikével, aki ellen van esélyem nyerni, vagy jöjjön valaki a legjobbak közül. S tökéletesen alakult minden, hiszen az első körben a legyőzhető osztrák Vilson Vattenireppel ellen továbbjutottam, majd a világelső ellen játszhattam.”

Noha a Szon Van Ho ellen összesen 22 pontot nyert, egy pillanatig sem érzett csalódottságot.

Élményként fogtam fel a világbajnokságot. Korábban csak felvételen láttam játszani a világelsőt, most megtapasztalhattam, mit tud. Mindent. Nem volt olyan eleme a játékomnak, amivel ki tudtam volna billenteni az egyensúlyából, ő pedig nem hibázgat. Reálisan nézve az ő színvonala sosem elérhető nekem, bár persze ki tudja, mit hoz a jövő… Nem szabtam határokat magamnak, inkább célokat látok magam előtt: szeretnék az európai elithez tartozni, és ott akarok lenni a tokiói olimpián. Szerintem ez reális cél.”

Ehhez nagyjából a világranglistán a legjobb 50-60 közé kellene jutni. Krauszt jelenleg a 121. pozícióban jegyzik, ezzel a legelőkelőbb helyen áll a magyarok közül, ám a cél a top 100. Ennek érdekében csupán néhány nap pihenőt tartott a vb után, s hamarosan Ukrajnában versenyez.

Az elmúlt egy-két évben rengeteget fejlődtem, megtanultam, hogyan kell igazán jól edzeni. Az edzőim, Tóth Henrik és Alan McIlvain szövetségi kapitány segítségével még léphetek előre, úgy érzem, jóval több van benne, mint amit például a világbajnokságon megmutattam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik