MTI, V. Á. 2022.05.19 21:08 Frissítve: 2022.05.19 21:45

Tékvandó: Salim Omar aranyérmes az Eb-n

Salim Omar címét megvédve aranyérmet nyert csütörtökön a Manchesterben zajló tékvandó Európa-bajnokság 54 kilogrammos súlycsoportjában – írja az MTI.

 

Salim Omar aranyérmes az Eb-n! (Fotó: ETU)

 
A 19 éves versenyző – aki a tavalyi tokiói játékokon a magyar színeket képviselve ötödikként végzett az 58 kg-os olimpiai súlycsoportban – a manchesteri Eb csütörtöki nyitónapján lépett tatamira az 54 kg-osok küzdelmi kategóriájában, és akárcsak a múlt évben, ezúttal is minden vetélytársát legyőzte.

Az angliai tornán erőnyerőként kezdett, majd az első meccsén ciprusi ellenfelet vert leléptetéssel, miután már 20:0-ra vezetett. A legjobb nyolc között szlovák riválisán jutott túl könnyedén (43:10), az elődöntőben pedig török tékvandóst győzött le ismét csak roppant meggyőző módon (28:7). A fináléban egy másik török, Görkem Polat várt rá, ellene a magyar tékvandós szorosabb csatában, 32:28-ra diadalmaskodott.

A magyar sportoló a finálét követő interjúban megemlékezett áprilisban 54 évesen elhunyt nagybátyjáról, példaképéről, a sportág első magyar olimpikonjáról, Salim Józsefről, aki édesapjával együtt mindig mondta neki, hogy megvédeni egy ilyen címet mindig sokkal nehezebb, mint megszerezni.

A fiatal magyar versenyző hozzátette, természetesen minden versenyen a legmagasabb célért küzd, a célja pedig, hogy a 2024-es párizsi olimpián is harcban legyen a dobogóért.

Csütörtökön szerepelt a tavalyi Eb magyar bronzérmese, az 53 kilogrammos Patakfalvy Luca is, aki ismét közel járt a dobogóhoz, ám az elődöntőért rendezett mérkőzésén hosszabbításos csatában alulmaradt, így ötödikként zárt Manchesterben.

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.