Súlyemelés: az IWF mindenben meg akar felelni a NOB-nak

Vágólapra másolva!
2023.03.28. 13:39
null
Fotó: Getty Images
A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) vezetése készen áll a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által megkövetelt reformokat rögzítő záródokumentum benyújtására - közölte Mohamed Dzsalud, az IWF elnöke.

 

A jelentéstől azt remélik – nyilatkozta –, hogy a súlyemelés a 2024-es párizsi olimpiai részvétel után szerepelni fog a 2028-as Los Angeles-i nyári ötkarikás játékokon is, amelynek előzetes programjában nem kapott helyet. A NOB ideiglenes jelleggel vette le a műsorról a sportágat, miután a sorozatos korrupciós, dopping- és irányítási botrányok nyomán 2020-ban távozott az IWF régi elnöke, Aján Tamás, akit utóbb örökre eltiltott a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

A világszövetségtől megkövetelt számos változtatással, így a szigorúbb doppingellenőrzéssel kapcsolatban a 2017 óta az IWF főtitkáraként tevékenykedő, s tavaly elnökké választott Dzsalud hangoztatta, hogy be kell tartaniuk a NOB összes ajánlását.

„Megírjuk a zárójelentést, benne mindazt, amit a NOB részéről megköveteltek. Ha betartjuk a NOB összes ajánlását, akkor az értékelés, higgyék el, nagyon jó lesz számunkra” – fogalmazott az interjúban, amelyhez a Reuters megjegyzésként hozzáfűzte: mivel a négyévenkénti játékokból származó bevételek jelentik a szövetség fő anyagi forrását, az IWF működésének folytatása nagymértékben függ az olimpiai részvételtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik