MTI/B. D. K. 2020.11.24 17:08 Frissítve: 2020.11.24 17:36

Sportlövészet: Péni Istvánnak jót tett a szerbiai edzőtábor

A hathetes szerbiai edzőtábornak is köszönhető Péni István szerint, hogy kiemelkedően teljesített a vasárnap zárult Hungarian Open légfegyveres viadalon.

Péni István jó formában van (Fotó: Tumbász Hédi, augusztus)

Az UTE idei Európa-bajnoka hétvégén előbb a világcsúccsal megegyező 633.5 körös eredménnyel, vasárnap pedig egy körrel annál is jobb produkcióval zárta Péni István a légpuska alapversenyét. Az M4 Sport Sporthíradójában arról beszélt, hogy a délszláv államban nagyszerű körülmények között, a szerb válogatott tagjaival közösen dolgozott másfél hónapon keresztül, és úgy érzi, az ott végzett munka nem csupán most kamatozott, hanem sokat érhet a februárra tervezett 10 méteres Európa-bajnokságon is.

„Minden héten kettő értékeltet és egy döntőt lőttünk közösen, ami nagyon jó volt” – mondta a 22 éves puskás, és hozzátette, hogy nem csupán légfegyverrel tréningeztek, hanem 50 méteren is tudtak edzeni a minden igényt kielégítő kragujevaci fedett lőtéren.

Péni – akinek szerb barátnője, Sanja Vukasinovics hozzá hasonlóan már szerzett kvótát a tokiói olimpiára – azt is megemlítette, hogy a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezett versenyen az új felszerelését is tesztelhette élesben, és tapasztalata szerint megérte váltani.

A magyarországi viadal hosszú idő után az első nemzetközi verseny volt, és bár a koronavírus-járvány miatt a legtöbb külföldi lemondta a részvételt, a férfiaknál és nőknél is volt egy-egy amerikai puskás, akik a világ élvonalához tartoznak, női pisztolyban pedig a világbajnok szerb Zorana Arunovics emelte az esemény színvonalát.

Péni a közeljövővel kapcsolatban elmondta, hogy ezen a héten Lengyelországban versenyzett volna, ám az a viadal elmarad, jövő héten viszont mindenképpen indulni szeretne a zágrábi légfegyveres versenyen, majd azt követően Európa-bajnoki válogatót rendeznek Magyarországon és a lengyel válogatott érkezik Budapestre.

2021.01.24 07:53:15

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

„Rendkívüli teljesítménnyel hívták fel a világ figyelmét Trianon égbekiáltó igazságtalanságára.”

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.