Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanni önmagát is meglepte a vk-sikerével

Vágólapra másolva!
2023.03.24. 11:47
null
Pigniczki Fanni motiváltabban tért vissza (Fotó: Földi Imre, archív)
A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni azt mondta, még önmagát is meglepte a múlt heti, athéni világkupaversenyen nyert ezüstérmével, és sikere megerősítette abban, hogy kitartó munkával bármit elérhet.

 

Az MTK sportolója a vasárnapi döntőben egészen az utolsó versenyzőig az élen állt, és csak a szer aktuális világ- és Európa-bajnokának, az olasz Sofia Raffaelinek sikerült megelőznie.

A 23 éves sportoló az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta, hogy tavalyi lábtörése után még azon gondolkodott, érdemes-e folytatnia az élsportot és végigcsinálnia az előtte álló két évet az olimpiáig. A sérülés okozta kényszerszünetben azonban sikerült lelkileg és testileg is feltöltődnie, így motiváltabban tért vissza a szőnyegre.

„Az elvárásokat megpróbálom nem növelni magammal szemben, mivel a maximalizmusom miatt így is nagyon magasan vannak. Ez az eredmény nagyon nagy erőt adhat a továbbiakban, és azt bizonyítja, ha kitartóan dolgozunk és lépésről lépésre haladunk, akkor bármi lehetséges” – fogalmazott Pigniczki Fanni.

A fiatal tornász idei legnagyobb célja, hogy az augusztus 23. és 27. között Valenciában sorra kerülő világbajnokságról kijusson a 2024-es párizsi játékokra, amelyre még a jövő évi hazai Európa-bajnokságon is lehet majd kvótát szerezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik