MTI
K. B.
2023.03.24 11:47 Frissítve: 2023.03.24 12:12

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanni önmagát is meglepte a vk-sikerével

A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni azt mondta, még önmagát is meglepte a múlt heti, athéni világkupaversenyen nyert ezüstérmével, és sikere megerősítette abban, hogy kitartó munkával bármit elérhet.

Pigniczki Fanni motiváltabban tért vissza (Fotó: Földi Imre, archív)

 

Az MTK sportolója a vasárnapi döntőben egészen az utolsó versenyzőig az élen állt, és csak a szer aktuális világ- és Európa-bajnokának, az olasz Sofia Raffaelinek sikerült megelőznie.

A 23 éves sportoló az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta, hogy tavalyi lábtörése után még azon gondolkodott, érdemes-e folytatnia az élsportot és végigcsinálnia az előtte álló két évet az olimpiáig. A sérülés okozta kényszerszünetben azonban sikerült lelkileg és testileg is feltöltődnie, így motiváltabban tért vissza a szőnyegre.

„Az elvárásokat megpróbálom nem növelni magammal szemben, mivel a maximalizmusom miatt így is nagyon magasan vannak. Ez az eredmény nagyon nagy erőt adhat a továbbiakban, és azt bizonyítja, ha kitartóan dolgozunk és lépésről lépésre haladunk, akkor bármi lehetséges” – fogalmazott Pigniczki Fanni.

A fiatal tornász idei legnagyobb célja, hogy az augusztus 23. és 27. között Valenciában sorra kerülő világbajnokságról kijusson a 2024-es párizsi játékokra, amelyre még a jövő évi hazai Európa-bajnokságon is lehet majd kvótát szerezni.

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.