Rg: Pigniczki Fanni három szeren is döntős lett

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 21:39
null
Pigniczki Fanni szalaggal negyedik lett Izraelben (Fotó: Lengyel Viktória Gréta)
Pigniczki Fanni szalaggal a negyedik helyen végzett a ritmikus gimnasztikázók izraeli Grand Prix-ján, Tel-Avivban.

A tokiói olimpiára készülő rg-s 21.450 pontot kapott a gyakorlatára, ezzel éppen lemaradt a dobogóról. Döntőbe jutott karikával és labdával is, előbbiben 25.600 ponttal hatodik, utóbbiban 25.800-zal nyolcadik lett – a hazai sportági szövetség tájékoztatása szerint.

A junioroknál Kocsis Evelin aranyérmet nyert szalaggal a GP-vel egy időben megrendezett izraeli junior nemzetközi versenyen.

A felnőtt együttes kéziszercsapat Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág, Fekete Anita, Farkas Júlia, Somhegyi Réka, Urbán-Szabó Mónika összeállításban utazott ki a versenyre, és mindkét fináléban javított selejtezőbeli pontszámához képest: öt labdával 36.900, három karika és két pár buzogánnyal 35.550 pontot és ezekkel két ötödik helyet gyűjtött be.

Deutsch-Lazsányi Erika, a szövetség technikai bizottságának elnöke úgy értékelt, hogy Pigniczki Fanni negyedik helye nagyon dicséretes, bár már az is az volt, hogy három döntőbe jutott be.

„Jó főpróba volt ez az olimpiára, de természetesen még mindig van mit javítani. A következőkben óránként fogunk átállni a japán időre, hogy szervezetének ne legyen akkora trauma az átállás, mire Tokióba ér” – idézte őt a szövetség közleménye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik