MTI/H. D. 2021.05.07 16:01 Frissítve: 2021.05.07 16:41

Öttusa-vk: kiegyensúlyozott versenyzésre törekszik Gulyás Michelle

A jövő heti, székesfehérvári világkupa-döntőben szeretné megismételni a második szófiai vk-versenyen nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményét, jó vívását Gulyás Michelle – írja az MTI.

Kiegyensúlyozott versenyzésre törekszik Gulyás Michelle a vk-döntőben (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Az Újpesti TE húszéves versenyzője olimpiai kvótát érő helyen áll a kvalifikációs rangsorban, és ezt a pozíciót egy jó teljesítménnyel megerősíthetné a másfélszeres szorzójú viadalon.

„Első világkupa-győzelmem után feldobódva, pozitív érzésekkel várom életem első világkupa-döntőjét. Szeretnék ugyanolyan jól vívni, mint Szófiában” – mondta az MTI-nek. Hozzátette, hogy a finálé bizonyos szempontból könnyebb lesz, mivel nem rendeznek selejtezőt, hiszen oda a sorozatban legtöbb pontot gyűjtő versenyzők kapnak meghívást. Nem kell kétszer is maximumot nyújtani, abba az egy versenybe kell mindent beleadni.

„Nagyon erős mezőny áll rajthoz Székesfehérváron. Érdekes, hogy életem első felnőttvilágversenyén is ott szerepeltem, méghozzá a 2018-as Európa-bajnokságon, amikor a váltó tagja voltam. Szeretek ott versenyezni, kár, hogy most nem lehet közönség a nézőtéren, a családom sem drukkolhat nekem, pedig minden hazai versenyemen szorítanak értem” – folytatta.

Gulyás március elején megnyerte a budapesti nemzetközi fedett pályás versenyt, amely egyben országos bajnokság is volt, majd legjobb magyarként végzett az idénynyitó budapesti, azután a két szófiai világkupán.

A székesfehérvári finálé a jövő héten csütörtöktől vasárnapig tart. Ezen a viadalon a maximálisan engedélyezett három-három magyar öttusázó – Marosi Ádám, Kasza Róbert és Kardos Bence, valamint Gulyás, Alekszejev Tamara és Guzi Blanka – indulhat a vk-versenyeken elért eredményei alapján.

A nőknél egyelőre Kovács Sarolta rendelkezik közvetlen kvótával, az olimpiai rangsorban Gulyás pozíciója nagyon kedvező, és feljöhet még kvótás helyre Alekszejev és Guzi is.

Öttusában kijelölt versenyeken lehetett, illetve lehet direkt kvótát szerezni a tokiói játékokra, a 36 fős férfi és a szintén 36 fős női mezőnyt majd az olimpiai kvalifikációs rangsorból töltik fel. Az olimpián egy országból nemenként két versenyző indítható, így ha többen szereznek jogosultságot, az adott nemzeti szövetség határoz.

A vk-döntő után a világbajnokságra – melyen közvetlen kvótát is osztanak – Kairóban kerül sor június 8-tól 14-ig.

(MTI)

2021.06.22 22:32:49

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Kínában a nézettség akkor is garantált, ha csak a csoportmérkőzések első két körében akadtak olyan találkozók, amelyek helyi idő szerint éjfél előtt kezdődtek. Öt évvel ezelőtt az Eb-döntőt 56 millióan látták Kínában, többen, mint bármelyik európai országban.

2021.06.22 07:07:34

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pierre de Coubertin báró állította: „A béke vagy te, Sport!” Nos, azért nem mindig volt az.

2021.06.19 10:28:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A ma 50 éves korábbi parlamenti képviselő a Vasas-szurkolók megpróbáltatásairól is beszél.

2021.06.17 15:00:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A két olimpiai bajnok az Open Water Tournament nyílt vízi úszóbajnokság edzését látogatta meg. (x)

2021.06.15 23:29:05

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az egyenjogúság, az emancipáció témája a modern(ebb) társadalmakban örök feszültségforrás. A felesleges zsörtölődést megelőzve leszögezem, hogy nőpárti vagyok.