Öttusa, vk-döntő: aranyérmes a Gulyás, Szép páros

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 14:12
null
Gulyás Michelle az egyéni bronzérem után vegyes váltóban aranyérmet nyert (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Aranyérmet nyert a Gulyás Michelle, Szép Balázs páros vegyes váltóban az öttusázók világkupa-sorozatának ankarai döntőjében –  írja az MTI.

A nemzetközi szövetség eredményközlője szerint a 11 kettőst felvonultató mezőnyben a mieink 19 győzelemmel a hetedik helyen fejezték be a körvívást, majd ötödikek lettek a lovaglásban két verőhibával és három másodperces időtúllépéssel. A bónuszvívásban hat pluszpontot szereztek, a 2x100 métert pedig 2:01.49 perc alatt, a negyedik legjobb idővel úszták le, és az ötödik helyen álltak.

A kombinált számban, amelyben a váltótagok 3x600 métert futottak két lövészettel megszakítva, nagyszerű teljesítményt nyújtott a magyar páros: 12:34.30 perccel a legjobb volt ebben a szakaszban, így az előtte induló lengyel, egyiptomi, mexikói és japán kettőst megelőzve elsőként ért célba. Az úszás után éllovas japánok előnye 37 másodperc volt a rajtnál, de ezt is sikerült ledolgozni.

ÖTTUSA, VK-DÖNTŐ, ANKARA
VEGYES VÁLTÓ

1. Magyarország (Gulyás Michelle, Szép Balázs) 1357 pont
2. Japán (Ucsida Miszaki, Szato Taisu) 1351
3. Lengyelország (Natalia Dominiak, Daniel Lawryniwicz) 1341

Az egyéni verseny szombati döntőiben négy magyar volt érdekelt: Gulyás Michelle és Bőhm Csaba bronzérmet nyert, Szép Balázs nyolcadik, Marosi Ádám 15. lett.
A vk-sorozatot lezáró törökországi versenyen a kairói, budapesti, albenai és a két hete ugyancsak Ankarában rendezett vk-fordulón szerzett pontokkal lehetett indulni. A magyarok a férfiaknál és a nőknél is kihasználták a maximális lehetőséget, hárman-hárman versenyeztek egyéniben. A nőknél Guzi Blanka és Réti Kamilla nem jutott be a szombati 18-as fináléba.
Hétfőn és kedden tesztelik ugyanezen a helyszínen a 2024-es olimpia utánra a lovaglás helyére szánt új számot, az akadályversenyt. Az év fő versenyét, a világbajnokságot július utolsó hetében rendezik Alexandriában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik