Öttusa: remekeltek a fiatalok a fedett pályás nyílt versenyen

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2021.02.28. 21:12
null
Kardos Bence a 13. helyről futott fel a harmadikra (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Tizenhárom férfi öttusázónk kvalifikálta magát a keddi döntőre, az utánpótlás kitett magáért.

„Marosi Ádám éppen abban az évben szerzett egyéni junior világbajnoki címet, amikor a mi versenyzőnk, Tamás Botond született” – így utalt a generációkon átívelő sportág szépségeire és nagy mohikánunkra, Marosi Ádámra Tibolya Péter, az UTE szakosztályvezetője, aki nem mellesleg aktív pályafutása során több világversenyen is állt együtt a dobogó tetején az idén 37 esztendős öttusázóval.

A sportág nagy öregjei közül nem csak a BHSE olimpiai bronzérmese muzsikált megfelelően a férfi kvalifikáció során, a KSI világbajnoki ezüstérmese, Kasza Róbert sem vallott szégyent, igaz, neki a vívás során nagy gödörből kellett kikaparnia magát.

„Legutóbb kétezertizenkilenc őszén indultam nemzetközi versenyen, azóta volt egy országos bajnokságom és konkrétan semmi más. Rozsdás voltam a vívás során, sajnos az elején beledugtam a fejem a mocsárba és onnan kellett kirángatni magam” – magyarázta Kasza Róbert, aki Marosi Ádámmal egyetemben nagyot ment a laser run során is és a 8. és 9. helyen kvalifikáltak a döntőre.

EZ A NEM SEMMI

A BOK-csarnok egyik felében a Peridot magyar nyílt fedett pályás verseny küzdelmei zajlanak, a másikban a fedett pályás U20-as és U18-as atlétikai magyar bajnokság. Gáll András, a Trion versenyzője meg is ragadta az alkalmat, hogy mindkét versenyen tiszteletét tegye: öttusában egész nap a férfi kvalifikációs versenyt teljesítette, de beugrott a férfi 3000 méteres versenyre, amelyen 8:45.42-vel bronzérmes lett. Nem mellesleg a 17 esztendős versenyző a 3000 után durván egy órával futotta a laser runt a felnőtt nemzetközi mezőnyben – s a negyedik legjobb futóidőt produkálva be is jutott a keddi döntőbe.

A nap teljesítményét ebben a csoportban azonban Kardos Bence és Szép Balázs produkálta. Előbbi a 13. helyről indulva lazán robogott be a harmadik pozícióba, utóbbi a 30. helyről küzdötte ki magának a hatodik helyet és a döntős szereplés jogát. Sőt, ebből a csoportól még hárman, Gyurka Márk Manó, Viczián Bence és Bereczki Richárd is ott lehet majd a legjobbakat felvonultató döntőben.

Az A-csoportban az idősebbek közül Demeter Bence és Regős Gergely mellett az utánpótlás villantotta meg magát. A laser run után a Kőbánya SC versenyzője, a 21 esztendős Bőhm Csaba érkezett az élen, de a döntő részvevője lesz a szintén 2000-es születésű Tamás József, a 2003-as Gáll András (különleges története keretes írásunkban) és a 2002-es Koleszár Mihály is.

„Nagyon jó napot tudtam le, úszásban nem voltam messze az egyéni csúcsomtól, vívásban még nem szerepeltem ilyen erős mezőnyben, éppen ezért elégedett vagyok a huszonegy győzelmemmel, a laser runt pedig megalapozta a jó lövészetem, a végén már nem is kellett maximumon futnom. Persze a döntő egészen más lesz, ott már nem lehet tartalékolni” – magyarázta Bőhm Csaba.

ÖTTUSA, PERIDOT MAGYAR NYÍLT FEDETT PÁLYÁS VERSENY
A DÖNTŐBE JUTOTT MAGYAR VERSENYZŐK

FÉRFIAK, KVALIFIKÁCIÓ
A-csoport:
1. Bőhm Csaba 1162, ...8. Demeter Bence 1156, ...12. Tamás József 1152, 13. Gáll András 1151, 14. Regős Gergely 1150, 15. Koleszár Mihály 1149
B-csoport: 3. Kardos Bence 1204, ...6. Szép Balázs 1160, ...8. Marosi Ádám 1159, 9. Kasza Róbert 1159, ...11. Gyurka Márk Manó 1158, 12. Viczián Bence 1158, ...18. Bereczki Richárd 1149

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik