Olimpia: Helsinki magyar hősei teqballasztalokon

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.05.06. 18:02
null
Szijjártó Péter Helsinkiben járt a Magyar Sport Napja előestéjén (Fotó: <span style="text-align: left">a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya</span>)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Helsinkiben tett látogatása során, a Magyar Sport Napja előestéjén felkereste a magyar sporttörténelem legnagyobb olimpiai sikerének helyszínét, a finn főváros Olimpiai Stadionját is – tájékoztatott a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya.

 

16 arany-, 10 ezüst- és 16 bronzérem volt a magyar sportolók termése 1952. július 19. és augusztus 3. között, ezzel a magyar csapat az Egyesült Államok és a Szovjetunió mögött a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

A tárcavezető a múltba tekintés után a jövőbe mutatva vendéglátóinak ajándékot is vitt, száz százalékban magyar sportinnovációt, teqballasztalokat adományozott, melyek kifejezetten erre az alkalomra készült külsőt „öltöttek fel”: a Helsinki ötkarikás játékok minden magyar érmesének neve fel került az asztallapra.

A Helsinki Olimpiai Stadion két asztalt kapott, a harmadiknak egy helyi középiskolában jut majd hely. Az asztalok átadásán Szijjártó Péter mellett beszédet mondott Nasima Razmayr, Helsinki sportért és kultúráért felelős polgármester-helyettese, aki megerősítette, hogy jó helye lesz ennek a Magyarországról világhódító útjára indult, fiatal sportágban használatos sportszernek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik