Október 23.: „Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok húztak szerelést távoli tájakon”

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2021.10.23. 13:19
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/85/61/85/cikk_2856185/infografika2000.jpg" target="_blank"><strong>A KÉPRE KATTINTVA NAGYOBB MÉRETBEN IS MEGTEKINTHETŐ!</strong></a>
Szijjártó Péter külügyminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékező Facebook-bejegyzésében felidézte azokat a sportolókat, akik az elveszített szabadságharc hatására elhagyták az országot – posztjához mellékelte a Nemzeti Sport témába vágó infografikáját is.

 

A szabadságharcot elvesztettük, s vele együtt elvesztettük a következő több mint három évtized szabadságát. Elvesztettünk tíz- és százezreket: azokat, akik hősi halált haltak, azokat, akiket örök életükre megnyomorítottak, azokat, akik menekülni kényszerültek és azokat is, akik nem térhettek haza. Sok olyan nemzeti hős is erre a sorsra jutott, aki sportolóként szerzett dicsőséget és örömet a nemzetnek a nehéz és szomorú években. Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok húztak szerelést távoli tájakon, de akárhol is versenyeztek, büszkék maradtak magyarságukra. Góljaik, győzelmeik pillanatnyi felüdülést és reményt adtak az itthoniaknak. Már amennyiben persze tudomást szerezhettek róla” – írta Szijjártó Péter külügyminiszter a közösségi oldalán megjelent posztban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik