KOVÁCS ERIKA
KOVÁCS ERIKA
2022.01.28 11:24 Frissítve: 2022.01.29 11:02

NS-klub: őrzi a Nemzeti Sport címlapját Gór-Sebestyén Júlia

A szobája falára került a Nemzeti Sport 2004. február 8-i címlapja – nem véletlenül.

Gór-Sebestyén Júlia édesanyja és nagymamája gyűjtötte össze és fűzte le a róla szóló újságcikkeket


Sebestyén Júlia előző nap Európa-bajnok lett, ráadásul Budapesten: a mérhetetlen örömét, boldogságát hűen visszaadja a fotó, nem véletlenül kapott helyet a falon.

„Mindig nagyon jólesett, ha elismerően írtak a teljesítményemről, de a versenyek idején és főleg előtte nem figyeltem a rólam szóló híreket, olyankor csak magammal foglalkoztam, s a feladatomra koncentráltam – idézte fel Gór-Sebestyén Júlia. – A budapesti Európa-bajnokság előtt ez különösen így volt, olyannyira, hogy a rajt előtt egy hétig Svédországban készültem azért, hogy egyáltalán ne érezzem a terhet.”

A győzelem után persze már nem volt akadálya annak, hogy a friss Európa-bajnok sorban adja az interjúkat és annak sem, hogy elolvassa a róla szóló cikkeket.

A nagyobb méretért kattintson a képre!

 

„Jó volt érezni a felém áradó szeretetet, az édesanyám és a nagymamám pedig összegyűjtött minden újságcikket, amelyek bekerültek a gyűjteménybe. Mert addig is és utána is ők voltak azok, akik mindig minden újságot megvettek, kivágták a cikkeket és lefűzték. A gyűjtemény természetesen azóta is megvan a szüleim tiszaújvárosi házában, és a gyerekkori szobám falán még mindig ott van a Nemzeti Sport címlapja is” – mondta Gór-Sebestyén Júlia.

Ennek a gyűjteménynek az első darabjai a Tiszaújvárosi Krónika beszámolói voltak, a város sikeres sportolójáról mindig hírt adott az újság és a helyi televízió is.

„Már kisgyerekként is többször szerepeltem a helyi televízióban. Visszanézve azokat a felvételeket, hát... Elég kezdetleges kis interjúk voltak, de idővel megtanultam összeszedettebben beszélni a kamerák előtt. Ebben segített az is, hogy amint egyre jobb lettem a jégen, egyre többször kértek tőlem interjút. Igaz, a versenyek előtt kevésbé beszéltem érdekesen, mert sohasem mondtam ki a konkrét céljaimat, utána már jóval szívesebben nyilatkoztam, még akkor is, ha esetleg elrontottam valamit a jégen” – árulta el a ma már edzőként dolgozó műkorcsolyázó.

2022.05.19 13:11:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magyar innováció Európa után meghódította Amerikát és Ázsiát is.

2022.05.20 14:51:12

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Egyrészt fizikailag, másrészt pedig mentálisan is vissza kell térned a régi kerékvágásba. (x)

2022.05.19 15:18:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Raymond van Barneveld dupla győzelmet aratott Magyarország első nagyszabású darts show-ján. (x)

2022.05.19 12:25:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu