MSÚSZ: további öt évig Szöllősi György az elnök

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.05.22. 18:37
Bajnokok és legendák is megjelentek Pécsen, a Magyar Sportújságírók Szövetségének éves találkozóján, ahol miután Szöllősi György elnök, a Nemzeti Sport főszerkesztője köszöntötte a megjelenteket, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár megnyitotta a közgyűlést.
Schmidt Ádám boldog, hogy az elmúlt egy évben kölcsönös tiszteleten alapuló, korrekt viszonya alakult ki a média képviselőivel 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Szabó Miklós)
Schmidt Ádám boldog, hogy az elmúlt egy évben kölcsönös tiszteleten alapuló, korrekt viszonya alakult ki a média képviselőivel A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Szabó Miklós)

Számomra és számunkra kiemelten fontos a nyílt és az őszinte kommunikáció, valamint a folyamatos tájékoztatás – kezdte beszédét Schmidt Ádám.Az elmúlt egy évben kölcsönös tiszteleten alapuló korrekt viszony volt a sportállamtitkárság és a sportújságírók között. Nincs könnyű helyzetben az újságírói szakma, hiszen naponta jönnek létre új formátumok, a klasszikus sportújságírást felváltja a tömeggyártás, minden tiszteletem az önöké, hogy ebben az ellenszélben is őrzik a lángot. Magyarország sportnemzet, szüksége van kiemelkedő sportújságírásra, ezért is tartom fontosnak a Magyar Sportújságírók Szövetségének munkáját. A szövetség igyekszik összetartani az újságírókat, megszólít minden magyart – határon innen és túl. Önök által születnek a hősök, a sport pedig mindannyiunk szívügye, így a célunk is közös, leginkább az, hogy minden honfitársunk így érezzen. Mint azt önök közül sokan tudják, tavaly óta a Sportért Felelős Államtitkárság háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség lett a tulajdonosi joggyakorlója a Nemzeti Sportnak. Százhúsz év munkájával ugyanis közkincs született, amelynek biztosítanunk kell a stabil működését. Nekem személy szerint is különleges feladat, hiszen gyerekkorom óta lelkes olvasója vagyok a lapnak. És a magunk részéről maradunk is olvasók, ahogy ezt korábban is hangsúlyoztam, a szakmát önökre bízzuk. A Nemzeti Sport működtetése mellett fontos feladatunk a Nagy Béla-program életben tartása, hiszen általa tovább épül a szellemi bázis és újabb hiánypótló sportkönyvek jelenhettek meg. Továbbá eltökéltek vagyunk, hogy a legkiválóbb sportolóink a következő alkalommal is az őket megillető színvonalú Év sportolója gálán vehessék majd át a nekik járó elismeréseket.


A MSÚSZ közgyűlését megtisztelte jelenlétével Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, aki nyomatékosította, hogy az elmúlt esztendők „hiányosságai” után a MOB újra a szövetség és a sportújságírók felé fordult, s keresi az együttműködés olyan formáit, amelyek korábban jellemezték a két szervezet kapcsolatát.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke videóüzenetben mondott köszönetet azért, hogy a fogyatékosok sportjáról mind több fórumon és formában esik szó.

Prof. Dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora arról számolt be, hogy az egyetemen a jövőben kiemelt hangsúlyt fektetnek a sportújságírói képzésre.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének hétfői „rendezvénye” egyben tisztújító közgyűlés is volt, amelyen a tagok újabb öt évre elnöknek választották meg Szöllősi Györgyöt – a szervezet két alelnökét is újraválasztották Mravik Gusztáv és Csisztu Zsuzsa személyében, az elnökségi tagok pedig Deák Zsigmond, Moncz Attila, S. Tóth János és Sörös Jenő lettek (maradtak).

Az MSÚSZ újraválasztott elnöksége (balról): S. Tóth János, Moncz Attila, Csisztu Zsuzsa (alelnök), Szöllősi György (elnök), Mravik Gusztáv (alelnök), Sörös Jenő és Deák Zsigmond (Fotó: Cseh Péter/MSÚSZ)
Az MSÚSZ újraválasztott elnöksége (balról): S. Tóth János, Moncz Attila, Csisztu Zsuzsa (alelnök), Szöllősi György (elnök), Mravik Gusztáv (alelnök), Sörös Jenő és Deák Zsigmond (Fotó: Cseh Péter/MSÚSZ)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik