Munkatársunktól 2021.06.17 16:41 Frissítve: 2021.06.17 20:15

MSÚSZ: sportújságírókat díjaztak a Városligeti Műjégpályán

Illusztris és egyben stílszerű színhelyen, a Városligeti Műjégpálya épületében, a labdarúgó Eb hivatalos szurkolói zónájában zajlott a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) idei közgyűlése és díjátadója. Szöllősi György elnök (egyben a Nemzeti Sport-csoport főszerkesztője) beszámolóját és a további jelentéseket elfogadta a tagság, emellett beválasztotta az elnökségbe Moncz Attilát, a Sport Televízió főszerkesztő-helyettesét, lapunk korábbi munkatársát.

 

Balról jobbra: Boros Miklós, Hegyi Tamás, Őri B. Péter és Szűcs Miklós (Fotók: Tumbász Hédi)

 

Ami az idei elismeréseket illeti, a Nemzeti Sport itt is érintett volt. Életműdíjat kapott Árvay Sándor, a tenisz-palya.hu portál alapító-főszerkesztője és a Magyar Teniszlexikon készítője, valamint Őri B. Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa és a FourFourTwo magazin szerkesztője, az MSÚSZ korábbi főtitkára. Feleki László-díjat vehetett át Morvai Katalin, a Magyar Hírlap sportrovatának vezetője és Vobeczky Zoltán, a Hír TV sportfőszerkesztője. Farkas József-díjas lett Kisbenedek Attila, az AFP francia hírügynökség, továbbá Mirkó István, a Magyar Nemzet fotóriportere. Gyulai István-díjat kapott Bánki József, a Zöld és Fehér című magazin főszerkesztője; Berkesi Judit, az M4 Sport műsorvezető-riportere, Boros Miklós, a Kolozsvári Rádió munkatársa és a Nemzeti Sport erdélyi tudósítója; Szilágyi László, a Magyar Nemzet és a FourFourTwo újságírója; Szűcs Miklós, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője és Vasvári Ferenc, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs főmunkatársa.

Szűcs Miklós, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője, a háttérben a laudációját mondó Deák Zsigmond, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese
Őri B. Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa és a FourFourTwo magazin szerkesztője
Boros Miklós, a Kolozsvári Rádió munkatársa és a Nemzeti Sport erdélyi tudósítója
Berkesi Judit, az M4 Sport műsorvezető-riportere Gyulai István-díjban részesült
Szilágyi László, a Magyar Nemzet munkatársa, a nagy port kavaró Petry-interjú szerzője

Nívódíj elismerésben részesült Szalmás Péter, a MOB fotóriportere a Karanténsport című fotósorozatáért; Tóth Bálint (M4 Sport) a Zaj a csendben című, a magyar labdarúgó-válogatottnak az idei Eb-re való kijutásáról készült filmjéért; Somogyi Zsófia (Kossuth Rádió) a Lukas Müller osztrák parasportolóval készített rádiós anyagáért; Mészáros Géza, az Új Néplap munkatársa a tragikus sorsú, hetven éve, 1951-ben kivégzett labdarúgóról, Szűcs Sándorról készített sorozatáért; a Csillag Nóra, Csillag Péter, Hegyi Tamás, Helle Maximilián, Szabóky Zsolt és Szeli Mátyás az általuk készített, a Nemzeti Sport Online felületén megjelent Budapesti futballmesék című filmetűdsorozatért, valamint Faragó Richard és Gallai László NFL című, az amerikai futball első 100 évéről készített könyvükért. A legjobb televíziós szakkommentátornak járó Lázár Bence-díjat a volt szövetségi kapitány, Bozsik Péter, a 30 év alatti fiatal tehetségnek járó Boskovics Jenő-díjat pedig Szilágyi Anna fotóriporter vehette át, utóbbit nemrég a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) is médiadíjban részesítette. 

Hegyi Tamás a Budapesti futballmesék alkotóinak képviseletében vett át díjat és mondott beszédet
Boskovics Jenő-díjat vehetett át Szilágyi Anna fotóriporter, akit nemrég a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) is médiadíjban részesített
A díjazottak
2021.07.23 13:33:23

Egyéb egyéni KREBS ANDRÁS

Magyarország legelegánsabb szabadtéri rendezvénye idén is óriási közönségsikert aratott.

2021.07.20 16:02:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A divat és a sportolás összeegyeztethető? De még mennyire, hogy igen. (x)

2021.07.19 14:41:57

Egyéb egyéni BABJÁK BENCE

Az 1972-es olimpia a német sportsikerek helyett a mai napig a terrorizmust szimbolizálja.

2021.07.18 10:36:36

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

Időutazás a Győri Nemzeti Színház igazgatójával a családi futballörökségtől a Puskás-musicalig.

2021.07.17 21:14:25

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A Pitralon volt szinte az egyetlen borotválkozás utáni szer, én pedig nem lettem nagy úszó – fogalmazok nagyképűen. De otthonra leltem az uszodában, amiért nem lehetek elég hálás az apámnak.