nemzetisport.hu 2021.02.01 15:17 Frissítve: 2021.02.01 15:58

MSÚSZ: Dénes Tamás a szövetség új főtitkára

Őri B. Péter, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztő-helyettese, jelenleg lapunk tanácsadója csaknem hat év után távozik a Magyar Sportújságírók Szövetségének főtitkári pozíciójából. Utódja Dénes Tamás, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztője lett – olvasható az MSÚSZ honlapján.

Dénes Tamás a Magyar Sportújságírók Szövetségének új főtitkára (Fotó: MSÚSZ)

 

Az MSÚSZ legutóbbi elnökségi ülését a pandémia miatt ezúttal is online tartotta meg. Mind a hét elnökségi tag részt vett a megbeszélésen, s tanácskozási joggal ott volt az éterben Novotny Zoltán tiszteletbeli elnök, Őri B. Péter főtitkár, s két bizottsági elnök: Győr Béla (etikai), valamint Pálfalvi Gábor (tagfelvételi).

A szövetség elnöke, Szöllősi György az ülés végén tájékoztatta az elnökséget arról, hogy Őri B. Péter főtitkár miután számos szakmai feladatából következő túlterheltsége és az MSÚSZ adminisztrációjával kapcsolatos sokasodó teendők miatt már a 2019-es tisztújításkor jelezte távozási szándékát, akkor még türelmi időt hagyva az utód megtalálására, ezúttal írásban jelentette be, hogy január 31-i hatállyal lemond tisztségéről. Az elnökség – amelynek tagjai elismeréssel szóltak a távozó főtitkár munkájáról – egyhangú döntéssel dr. Dénes Tamást kérte fel a főtitkári feladatok ellátására, aki a felkérést elfogadta és az alapszabály értelmében ezzel egy időben lemondott elnökségi tagságáról.

Dénes Tamás az InfoRádió sportszerkesztője, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztője, számos futballtémájú könyv szerzője, 2011 óta az MSÚSZ elnökségének tagja és évek óta ő vezeti a Nívódíjakról döntő szakmai testület munkáját.

Az elnökségben megüresedett tisztség betöltéséről az alapszabály szerint az MSÚSZ soron következő rendes közgyűlése dönt.

2021.05.15 16:14:45

Egyéb egyéni K. T. I.

A francia sportlap magazinja többoldalas interjút közölt a világ legidősebb, még élő olimpiai bajnokával.

2021.05.15 09:23:47

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

Első aranyérmünket a műkorcsolyázó Földváry Tibor nyerte 126 évvel ezelőtt – Budapesten.

2021.05.14 22:15:15

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A bizonytalanság, az óvatoskodás vezetői gyengeséget takar.

2021.05.13 09:12:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az ugrókötelezés és a rúdtánc rejtelmeiről, valamint Ronaldinho varázslatos cseleiről is mesélt.