MOB: megemlékezés a Magyar Sport Napján

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.06. 13:06
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a fővárosi, Szabadság téri MAC-emlékműnél tartott pénteken koszorúzással egybekötött ünnepséget a Magyar Sport Napja alkalmából.

Magyar Zoltán olimpiai bajnok, a MOB alelnöke, a Nemzet Sportolója ünnepi beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány 2000-es határozata értelmében az olimpiai család minden évben Várhelyi György szobrászművész alkotásánál emlékezik arra, hogy 1875. május 6-án a Magyar Athletikai Club (MAC) rendezte a kontinens legelső nyilvános szabadtéri sportversenyét Budapesten.Magyar Zoltán olimpiai bajnok, a MOB alelnöke, a Nemzet Sportolója ünnepi beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány 2000-es határozata értelmében az olimpiai család minden évben Várhelyi György szobrászművész alkotásánál emlékezik arra, hogy 1875. május 6-án a Magyar Athletikai Club (MAC) rendezte a kontinens legelső nyilvános szabadtéri sportversenyét Budapesten.

A MOB alelnöke hangsúlyozta: „Ez a nap jó lehetőséget kínál a hagyományok ápolására, a visszatekintésre, a jelen és a jövő áttekintésére”.

Hozzátette: „Van dolgunk bőségesen, de most álljunk meg egy pillanatra, ünnepeljük a magyar sportot, emlékezzünk a legendáinkra, szurkoljunk a riói sikerekért, és sportoljunk a szokásosnál is egy kicsit többet.”

A sportvezető emlékeztetett arra, hogy a világon hatodikként alakult meg a Magyar Olimpiai Bizottság, a magyarok eddig 168 aranyérmet nyertek az ötkarikás játékokon. Az aktualitásokkal kapcsolatban megjegyezte: a MOB 140-145 fős sportolói létszámmal számol Rióban, 91 nappal a rajt előtt 123-an értek el kvótát érő eredményt, de több sportágban még nem zárult le a kvalifikáció.

„Örömmel jelenthetem, hogy minden feltétel rendelkezésre áll a nyugodt felkészülés biztosítására, s a Magyar Olimpiai Bizottság igyekszik minden egyéni versenyzői igényt is kielégíteni, legyen szó akár egy plusz versenyre való utazásról, egy sportszer beszerzéséről, vagy egy sérülés minél gyorsabb kezeléséről” – fogalmazott Magyar Zoltán, aki ezután Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára; Böröcz László, Belváros-Lipótváros alpolgármestere, valamint Kállay Kristóf, a MAC elnöke társaságában koszorút helyezett el a MAC-emlékműnél.

Az ünnepségen felléptek a Vajda Péter Ének-zenei Általános Sportiskola tanulói, valamint Farkas Csongor, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik