P. K.
2022.10.02 22:51 Frissítve: 2022.10.02 23:28

MMA: Mindenkitől bocsánatot kérek – Borics Ádám

Mint arról vasárnap hajnalban élő tudósításunkban beszámoltunk, Borics Ádám első magyarként vb-címmeccsen küzdhetett az amerikai Bellator égisze alatt. A pehelysúlyú magyar MMA-harcos elnézést kért szurkolóitól, miután kikapott Patrício „Pitbull” Freirétől.

 

 
Borics Ádám öt menetben elvesztette világbajnoki címmeccsét a „Pitbull” ellen

„Először is szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől – kezdte Facebook-posztját a kaliforniai vereség után Borics Ádám. Nagyon szerettem volna megnyerni ezt a címet Magyarországnak, bármi áron! Ez volt életem legnehezebb edzőtábora, hisz nagyon sok nehézségen mentem át, majd erről egy kicsit később, nem akarok magyarázkodni. Pitbull jobb volt ma este!”

Borics kifejtette, egy világbajnoktól csak védekezéssel nem lehet elvenni az övet, de még pontozással sem nagyon – emiatt kényszerben volt.

„Gratulálok Pitbullnak, bemutatta a védekezés magasiskoláját, nem indított semmit első szándékból. Van, amit lehet túlerőltettem, de a cím és az öv mellett a közönséget is meg akartam nyerni és nem gondoltam, hogy két sikertelen kísérlet után számít még a harmadikra is. Úgy gondolom, az erőnlétem jobb volt, de ez most nem volt elég a győzelemhez. Pszichésen most nagyon kivagyok, mert úgy érzem, meg lehetett volna. Bizonyítani szerettem volna szűkebb környezetem mellett mindenkinek, aki kedveli a küzdősportot. Köszönöm a biztatást, a szurkolást! Mindenkinek, aki velem volt! Csalódottságomon és szerzett sérülésemen szeretnék mielőbb túljutni és szeretnék mielőbb bizonyítani. Önmagamnak, edzőimnek, partereimnek, barátaimnak, szurkolóimnak, kritikusaimnak, ellenfeleimnek, a Bellatornak, a küzdősportnak, mindenkinek.”

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

pr
2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.

2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.

2022.11.26 23:28:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.11.25 18:43:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén őrzi az Elek Ilonától kapott emlékkoszorúját az 1964-es tokiói játékok aranyérmese.