MMA: magabiztosan várja sporttörténelmi címmeccsét Borics Ádám

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.01. 13:46
null
Borics Ádám jó ideje várja már, hogy összecsapjön a „Pitbullal” (Fotó: Dömötör Csaba)
Magyar idő szerint vasárnap hajnali négy órakor veszi kezdetét a Bellator 286, ahol a 29 esztendős magyar ketrecharcos, Borics Ádám világbajnoki címmérkőzést vív Patrício „Pitbull” Freire-rel a világ második legnagyobb ketrecharc-szervezeténél, Kaliforniában, Long Beach-en.  

 

Már idén áprilisban,a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújábanis arról beszélt Borics Ádám, hogy minden erejével aPatrício „Pitbull” Freire elleni világbajnoki címmérkőzésére készül, s most eljött a nagy nap, hiszen magyar idő szerint vasárnap hajnali négy órakor kezdetét veszi a Bellator 286, melynek főmérkőzésén a világbajnoki öv lesz a tét.

BORICS ÁDÁM
Született:1993. július 7., Eger
Sportja:MMA
Szervezetei:HFC (2014–2015), FFC (2015–2016), Bellator (2017–)
Súlycsoportja:pehelysúly
Mérlege:18–1

Borics az első magyarországi harcos a Bellator (a világ második legnagyobb MMA-szervezete) történetében, aki világbajnoki övért küzdhet, így már a meccs kezdetén sporttörténelmet ír, de természetesen nyerni akar...

Az Eger melletti községről, Sirokról induló, a Kölyök becenevet viselő magyar ketrecharcos eddig 18 győzelem mellett mindössze 1 mérkőzést vesztett el a kevert harcművészetek második számú szervezeténél, de ellenfele sem panaszkodhat, sőt: a 35 éves Freire már 33 győztes (emellett öt vesztes) mérkőzést tudhat maga mögött a Bellatornál. A„Pitbull” tavaly elvesztette világbajnoki övét az amerikai A. J. Mckee (18–1) ellen, ám a visszavágón visszaszerezte azt, így most ő mérkőzhet meg Borics ellen.

A magyar ketrecharcos a nagy mérkőzés előtt az M1-nek mesélt a várakozásairól:„Ez a jó nekem, hogy minden egyes mérkőzés az életem legfontosabb mérkőzése, ez azt jelenti, hogy jó úton járok, szóval nem érzek magamon extra nyomást, próbálom élvezni az egész utat, ami oda vezet.Kielemeztük Pitbull mérkőzéseit, tudjuk, hogy mire számíthatunk tőle. Bízom a képességeimben, úgy érzem, hogy álló- és földharcban is jobb vagyok nála. Természetesen tapasztaltabb nálam, de én is már 20 meccs körül járok, szóval nagyon magabiztosan futok neki a mérkőzésnek. Hosszabb végtagjaim vannak, nagyobb vagyok, mint ő, szóval úgy érzem, hogy képes leszek mindkét színtéren legyőzni őt.

Már a mérlegelésen is túl vannak Boricsék

 

KETRECHARC
BELLATOR 286 (Kalifornia, Long Beach)
VILÁGBAJNOKI CÍMMÉRKŐZÉS
4.00:
Patrício „Pitbull” Freire–Borics Ádám (Tv:Arena4) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik