MTI
2014.05.05 17:43 Frissítve: 2015.03.23 03:02

Magyar sport napja: kitüntetés Erdei Zsoltnak és Miklós Editnek

Többek között Erdei Zsolt, profi ökölvívó-világbajnok és Miklós Edit, a szocsi téli olimpia hetedik helyezett sízője vehetett át elismerést a magyar sport napja alkalmából hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi).

Kitüntetők és kitüntetettek (Fotó: MTI)

 

A díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Simicskó István, sportért felelős államtitkára adta át.

„A tehetség nélkülözhetetlen, de hit és szorgalom nélkül nem ér semmit" – kezdte köszöntő beszédét Balog Zoltán, majd kiemelte, hogy a „vasárnapi kézilabdadöntő után különösen örömteli a magyar sport napját ünnepelni". (Mint ismert, a Győri Audi ETO KC megnyerte a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjét.)

A miniszter arról is beszélt, hogy „sportnemzet vagyunk, de még nem vagyunk sportoló nemzet", ám a kormány elhivatottságát jellemzi, hogy több mint ezer településen épül valamilyen sportlétesítmény.

Simicskó István pohárköszöntőjében kiemelte, hogy a lelki igényességnek a sportolókból sem szabad hiányoznia, s nagyon fontos, hogy a gyerekek a sportban is legyen igényesek.

„A sport jó nevelő erő, ezért is áldoz rá a kormány, ezzel is hozzájárulva a nemzeti önbecsülés növeléséhez" – mondta, majd Balog Zoltánnal együtt átadták a díjakat.

Csík Ferenc-díjat kapott a magyar sport területén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréseként Erdei Zsolt, világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó, Miklós Edit, 2012 és 2013 legeredményesebb magyar sízője, a szocsi téli olimpia hetedik helyezettje, valamint S. Kovács Ádám, a magyar karate legeredményesebb sportolója.

„Megtiszteltetés, hogy ilyen szakemberekkel lehetek együtt az ünnepségen. A pályafutásom lezárásában adatott meg, hogy ilyen díjban részesüljek. Bízom benne, hogy pályám további része hasonlóan sikeres lesz, és akkor a szakembereknek járó díjat is kiérdemelhetem" – nyilatkozta Erdei Zsolt.

„Remélem, az én díjam segíteni fog a sportágnak abban, hogy minél több gyermeknek bizonyítsam, a mostoha körülmények közül is ki lehet törni ebben a sportágban" – mondta Miklós Edit.

Bay Béla-díjat vehetett át hosszabb időn át végzett kiemelkedő edzői tevékenysége elismeréseként Kondás Elemér, a DVSC-Teva labdarúgócsapatának vezetőedzője, Oláh Tamás, a KSI kajak-kenu szakosztályának szakvezetője és Udvarhelyi Gábor, párbajtőr mesteredző.

Kemény Ferenc-díjat kapott a sport területén végzett kiemelkedő oktatói tudományos tevékenysége elismeréseként Kalmár Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának docense, Kis Mihály, az újbudai Grosics Gyula Általános Iskola igazgatója és Orosz Ferenc sportújságíró, sportmenedzser.

Esterházy Miksa-díjat vehetett át a sport népszerűsítésében a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Jakab János, labdarúgó sportvezető és szervező, Kunszt Gábor sportvezető, akinek elnöki tevékenysége idején a Budapesti Honvéd a legeredményesebb egyesületté vált, Lőwenstein Pál, többszörös siketlimpiai bajnok, valamint Polyák József, a magyar karatesport alapítója.

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”

2023.01.18 11:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Rendszeresen figyelje meg a vizeletét, amikor WC-re megy! (x)

2023.01.22 09:17:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A tavaly visszavonult felvidéki síző mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”

2023.01.21 22:31:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu