Lovassport: három távon is a mieink győztek a solti versenyen

Vágólapra másolva!
2022.06.19. 18:06
Magyar, cseh és osztrák győzelem született a hétvégén a solti Révbéri Lovascentrumban rendezett nemzetközi távlovas- és távhajtóversenyen, amelyen nyolc nemzet több mint hetven lovasa indult.

A 160 kilométeres távot a Fekete Patrícia, Gazal Borbála páros nyerte a 61 éves horvát Bojan Lipovac és a bolgár Ivan Sztojcsev előtt. A 140 kilométeres versenyen az egyetlen célba érő a cseh Ladislav Smudek és Ghazal Latif páros volt. A 120 kilométeres távon Szösz Letícia bizonyult a legjobbnak, második a lengyel Jablonska Magdalena lett. Száz kilométeren a felnőtteknél az osztrák Romar Andreas nyert, mögötte a cseh Dana Berková és a román Mircea Simtion végzett. Ugyanezen a távon junior kategóriában Márkus Rozina révén magyar győzelem született.Fekete Patrícia, Gazal Borbála páros nyerte a 61 éves horvát Bojan Lipovac és a bolgár Ivan Sztojcsev előtt. A 140 kilométeres versenyen az egyetlen célba érő a cseh Ladislav Smudek és Ghazal Latif páros volt. A 120 kilométeres távon Szösz Letícia bizonyult a legjobbnak, második a lengyel Jablonska Magdalena lett. Száz kilométeren a felnőtteknél az osztrák Romar Andreas nyert, mögötte a cseh Dana Berková és a román Mircea Simtion végzett. Ugyanezen a távon junior kategóriában Márkus Rozina révén magyar győzelem született.

Rencsár Kálmán, az VII. Solt-kupa főrendezője kiemelte: a távlovaglás egy lovat és embert próbáló sport, hiszen a versenyzők 100, 120, 140 vagy akár 160 kilométert is megtesznek egy nap alatt, amely hatalmas felkészülést igényel.

A főrendező szerint a távlovas versenyek egyre jobban terjednek a világon, amelynek lófajtája alapvetően az arab és az arab jellegű lovak, többek között a magyar Bábolnai arab.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik