I. SZ., MTI 2022.07.01 21:36 Frissítve: 2022.07.01 21:36

Létesítmény: átadták az új balatonfüredi kikötőt

Ünnepélyes keretek között megnyílt a Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag Port, amely a Magyar Vitorlásszövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg.

Az új balatonfüredi kikötő (Fotó: Nagy Lajos/Veszprém Megyei Napló)

Bóka István polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét egy magas minőséget biztosító komplexummal lett gazdagabb a város.

„Az elmúlt időszak beruházásainak eredménye már most kézzelfogható. A komplex projekt keretében elkészült a Balaton első ötcsillagos szállodája a LUA Resort, megújul városunkban a Füred Camping több ütemben, és őszre elkészül a területen az egyedülálló konferenciaközpont is. A Kékszalag Port pedig Balatonfüred fontos megállópontja, mely erősíti elköteleződésünket a szabadidősportok, ezen belül is a vízi sportok iránt” – fogalmazott a szervezők közleményében.

Gerendy Zoltán, a vitorlásszövetség elnöke köszöntőjében kiemelte, a Kékszalag Port megnyitásával új korszak kezdődött a hazai vitorlázásban, és jelentős minőségi szintet lépett maga a sportszakmai szervezet is, hiszen új otthonra lelt.

„Ez nem csupán egy kikötő, hanem találkozópontja a hazai vitorlázásnak. A Kékszalag Port kapuja a vitorlástársadalom előtt nyitva áll, itt otthonra lel a szabadidős túravitorlázó családoktól egészen az olimpikonjainkig mindenki, aki a szél és a Balaton szerelmese. A Magyar Vitorlásszövetség, és talán bátran mondhatom a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nevében is, hogy ez egy hatalmas lehetőség, ugyanis még többekkel ismertethetjük és szerettethetjük meg sportágainkat” – mondta.

Holczhauser András, a helyi szabadidőközpont ügyvezetője, a Kékszalag Port vezetője kiemelte: ez a létesítmény büszkélkedhet a környező marinák közül a legtöbb vendéghellyel. Hozzátette: a teljes beruházás szeptemberre készül el, akkorra épül fel a parti létesítmény.

A Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ mintegy 2.1 milliárd összegű támogatással valósul meg. A kikötő mintegy 140 vitorláshajónak és 40-50 kézi hajtású vízisporteszköznek biztosít helyet.

2022.08.15 13:40:37

Egyéb egyéni KAPOLCSI-SZABÓ BENCE

Sinkó Andrea úgy véli, a dinamikusan fejlődő sportágnak helye lenne az olimpia műsorán.

2022.08.14 08:29:39

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Ha a sportból kilúgozzuk a játék és a közösség élményét, a lényeg is elvész.”

2022.08.12 13:58:07

Egyéb egyéni D. Á.

A háromnapos budapesti versenyen összesen 48-an mérkőznek meg. (x)

2022.08.11 16:04:14

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

Hans-Erhard Lessing nagyot markol s olyan sokat fog, hogy a könyvismertetés nem lehet teljes.