TÓTH MÁRTON 2021.07.01 15:53 Frissítve: 2021.07.01 16:06

Kékszalag: „az értékek ünnepe” nemsokára kezdődik

A legmonumentálisabb és legpatinásabb hazai vitorlás eseményt megelőző sajtótájékoztatón kiderült, mi szükséges egy ilyen verseny megnyeréséhez, illetve szó esett az olimpikonjainkról is.

Három hét múlva kezdődik az 53. Kékszalag (Fotó: Németh Levente/Somogyi Hírlap)

 

Az 53. Kékszalag Raffeisen Nagydíj július 22-én reggel kilenc órakor rajtol – szokásos módon – Balatonfüredről. A versenyzők Balatonkenesén át Siófok felé fognak indulni, majd a déli part mentén egészen Keszthelyig kell eljutniuk, ahonnan egy fordulót követően újfent Balatonfüred a cél. A táv légvonalban 155 kilométer, de a szélviszonyok alakulása következtében ez jóval többre növekedhet.

Az 1934 óta futó verseny budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke megköszönte a különböző szponzoroknak a támogatásukat.

„A Kékszalag a vitorlázás ünnepe, ekkora túraverseny nincs még egy Európában. Természetesen szól azokról, akik a győzelemért küzdenek, de a több mint 600 induló hajó közül mindenki a vitorlázás értékeit demonstrálja; az összetartást, a csapatmunkát és a természet szeretetét. Ezért az értékek ünnepe ez a verseny!” – mondta Gerendy Zoltán.

Természetesen szó esett a Tokióba kijutott három olimpikonról is.

„Hihetetlen eredményeket értek el a sportolóink, még mi is meglepődtünk az elmúlt években mutatott teljesítményükön! Bízunk benne, hogy Berecz Zsombor – valószínűleg utolsó olimpiáján – nagy eredmény tud elérni. Érdi Máriának és Vadnai Benjaminnak pedig reális esélye van az első tízbe kerülésre, aztán Párizsban akár nagyobbat is lehet majd álmodni.” – mondta Holczhauser András, az MVSZ főtitkára.

„A Kékszalag a vitorlázás ünnepe, ekkora túraverseny nincs még egy Európában.” (Fotó: Dömötör Csaba)

Idén harmadik alkalommal a Raiffeisen bank a névadó főszponzor. Zolnai György vezérigazgató kifejtette azon vágyát, miszerint a bank neve ugyanúgy összefonódik majd itthon a vitorlázással, mint ahogy Ausztriában egybeforrt a síeléssel.

A címvédő RSM 2 vezetője, Kalocsai Zsolt rendkívül szoros versenyre számít, és a csapategységben látja a siker kulcsát: „10 évet fektettünk a jelenlegi hajónkba, rendkívül egyedi felépítésű, és hatalmas csapatmunka volt idáig eljutni. Tavaly háromszor is meg kellett nyernünk a versenyt, hiszen folyamatosan utolértek minket. Idén is hasonlóan szoros küzdelmet várok a győzelemre reálisan pályázó 4-5 hajó között.”

A sajtótájékoztatón részt vett továbbá Liptay Gabriella az új KPMG Fair Play Díjat alapító szponzor képviseletében, valamint Németh Gábor, aki kifejtette az új időmérő és helyzetjelző rendszer működését.

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.