Karate: Hárspataki Gábor a világjátékokra és a világbajnokságra készül

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.28. 15:13
null
Hárspataki Gábor Tokióban sporttörténelmi sikert ért el, a sportág első magyar olimpiai érmét szerezte (Fotó: Teknős Miklós)
A tokiói játékok utáni pihenőt követően már túl van egy győztes visszatérésen Hárspataki Gábor olimpiai bronzérmes karatéka, aki a hétvégén Moszkvában folytathatja a pontgyűjtést, hogy ott legyen a jövő évi világjátékokon – közölte az MTI.

 

A 25 éves versenyző az MTI-nek kedden elmondta, a nyári játékok után három hét pihenőt tartott, de már két hét után elkezdte a kondicionális edzéseket. Az újrakezdés jól sikerült, hiszen az élen végzett 75 kg-ban szeptember elején a Budapest Open nemzetközi versenyen.

„A következő megméretés ezen a héten a moszkvai Premier League-viadal lesz, amely kvalifikációs verseny a világjátékokra" – nyilatkozta az MTK sportolója. Hozzátette, súlycsoportonként tízen indulhatnak a nem olimpiai sportágak seregszemléjén az egyesült államokbeli Birminghamben, ő jelenleg a nyolcadik helyen áll a rangsorban. A világjátékokig vezető út fontos állomása lesz a dubai világbajnokság novemberben, amelyen közvetlen részvételi jogot is lehet szerezni.

„Oda éremért megyek" – jelentette ki Hárspataki, jelezve, a vb-n is szinte ugyanazokkal az ellenfelekkel kell majd megküzdenie, akikkel Tokióban találkozott.

Távlati célként a 2023-as budapesti világbajnokságot jelölte meg, idézve edzője, Fischer Mihály szavait, hogy neki az út az olimpiai bronzzal kezdődött.

Hárspataki Gábor Tokióban sporttörténelmi sikert ért el, a sportág első magyar olimpiai érmét szerezte.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik