CS. B. 2021.09.28 15:13 Frissítve: 2021.09.28 15:43

Karate: Hárspataki Gábor a világjátékokra és a világbajnokságra készül

A tokiói játékok utáni pihenőt követően már túl van egy győztes visszatérésen Hárspataki Gábor olimpiai bronzérmes karatéka, aki a hétvégén Moszkvában folytathatja a pontgyűjtést, hogy ott legyen a jövő évi világjátékokon – közölte az MTI.

 

Hárspataki Gábor Tokióban sporttörténelmi sikert ért el, a sportág első magyar olimpiai érmét szerezte (Fotó: Teknős Miklós)
Hárspataki Gábor Tokióban sporttörténelmi sikert ért el, a sportág első magyar olimpiai érmét szerezte (Fotó: Teknős Miklós)

 

A 25 éves versenyző az MTI-nek kedden elmondta, a nyári játékok után három hét pihenőt tartott, de már két hét után elkezdte a kondicionális edzéseket. Az újrakezdés jól sikerült, hiszen az élen végzett 75 kg-ban szeptember elején a Budapest Open nemzetközi versenyen.

„A következő megméretés ezen a héten a moszkvai Premier League-viadal lesz, amely kvalifikációs verseny a világjátékokra" – nyilatkozta az MTK sportolója. Hozzátette, súlycsoportonként tízen indulhatnak a nem olimpiai sportágak seregszemléjén az egyesült államokbeli Birminghamben, ő jelenleg a nyolcadik helyen áll a rangsorban. A világjátékokig vezető út fontos állomása lesz a dubai világbajnokság novemberben, amelyen közvetlen részvételi jogot is lehet szerezni.

„Oda éremért megyek" – jelentette ki Hárspataki, jelezve, a vb-n is szinte ugyanazokkal az ellenfelekkel kell majd megküzdenie, akikkel Tokióban találkozott.

Távlati célként a 2023-as budapesti világbajnokságot jelölte meg, idézve edzője, Fischer Mihály szavait, hogy neki az út az olimpiai bronzzal kezdődött.

Hárspataki Gábor Tokióban sporttörténelmi sikert ért el, a sportág első magyar olimpiai érmét szerezte.

(MTI)

2021.10.18 13:46:41

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Gyors, erős, okos, és szerelmes a vívásba: a 28 éves vívónő nyerni ment a tokiói paralimpiára.

2021.10.15 15:52:52

Egyéb egyéni B. D. K.

Jobban meg tud élni a közel hárommillió Instagram-követőjéből, mintha harcolna.

2021.10.13 22:32:46

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A kívülállóban nyilván felvetődhet a kérdés, miként lehetséges, hogy a profi sport igencsak ellenőrzött rendszerében élők között is rendre előfordulnak hasonló esetek. Főleg ennyi idővel a koronavírus-járvány kitörése után, amikor már az orvosoknak, de még a civileknek is sokkal több az információjuk a betegségről, mint tavaly volt.

2021.10.13 13:42:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Kajakozóként már minden fontos címet megnyert, most újításként kipróbálja a kenuzást is.