nemzetisport.hu 2021.01.18 11:05

Hol vegyek lakást, ha egészségesebben akarok élni?

A testmozgás egy egészséges szervezet napi rutinjának fontos része. Hosszú távú egészségünk alapeleme a rendszeres testmozgás. (x)

 

Nem is gondolnánk, de a lakás vagy ház, ahol élünk nagyban közrejátszik abban, hogy mennyire vagyunk aktívak. Ez elmúlt év sajnálatos eseményei rávilágítottak arra, hogy a környezet, amiben élünk - legyen szó itt panellakásról, vagy palotáról- igenis fontos tényezők a rutinunk kialakításában.

A közvetlen lakókörnyezetünkön túl pedig a környék, amelyen élünk is hatást gyakorolhat mozgási szokásainkra. A környezeti változás is hasznos lehet, ezért azoknak, akik egészségesebben szeretnének élni és éppen költözés előtt állnak van pár javaslatunk.

Fotó: freepik

Olcsó ingatlanok igényes környékeken

Az idei év egyik nagy meglepetése, hogy a kormány bevezette az ingatlanok vásárlásakor felhasználható ÁFA kedvezményt. Új építésű lakások, panellakások, vagy éppen házak vásárlása esetén az ÁFA 27 százalék helyett csak 5 százalék. Ez 2022 év végéig van így, szóval amennyiben éppen költözni szeretne, azt most érdemes megtennie, hogy igénybe vehesse ezt a lehetőséget.

Természetesen mindenkinek más igényei vannak a lakókörnyezetét illetően. Az azonban minden egészséges életet élő magyar számára fontos, hogy kedvenc sporttevékenységeit otthona környékén is nyugodtan gyakorolhassa. Budapesten például elég sok fedett teniszpályával, edzőteremmel, futókörrel, bicikliúttal és hasonló sportlétesítménnyel találkozhatunk. A legújabb hírek szerint még a havanna lakótelep is kap egy saját futókört, amit idén májusban adnak át.

Az egészséges élethez azonban nem csupán a testmozgás szükséges. Többek között a levegő minősége is befolyással lehet a szervezetünkre. Emiatt érdemes összevetni a belváros előnyeit, mint például a jó közlekedést, a külvárosokban tapasztalható jobb levegővel. Ilyen és ehhez hasonló döntések meghozatalával könnyen találhatunk olyan olcsó ingatlanokat, amelyek megfelelnek saját igényeinknek.

Fotó: freepik

Testmozgás a lakásban

Nem mindenkinek kell persze éppen most költöznie, akkor sem, ha éppen olcsók az ingatlan árak. Akkor is fontos, hogy egészségesen éljünk, főleg, ha szinte egész nap be vagyunk zárva a lakásba. Sok különböző lehetőségünk adódhat az otthoni testmozgásra is. A hagyományos súlyokkal való edzéstől kezdve, a szobabiciklin át egészen a különböző jóga gyakorlatokig mindet végezhetjük akár a nappalink kényelmében is. Ilyenkor arra érdemes ügyelni, hogy lehetőleg reggel eddzünk és ne vigyük túlzásba, iktassunk be pihenőnapokat is!

Ezeket a javaslatokat érdemes tehát megfontolnia, ha éppen az egészségesebb életmód volt az új évi fogadalma.

2021.02.19 15:59:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Reebok cipő világszerte elismert, férfiak és nők is egyaránt kedvelik. (x)

2021.02.18 10:21:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az autótulajok élete nem csak játék és mese, hiszen számos jogi és pénzügyi teendőik is vannak. (x)

2021.02.17 12:25:18

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A Tóték őrnagya gyerekkora óta sportol, mára a kajakozást is beillesztette a napi programjába.

2021.02.16 13:17:04

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Aranycsapat-emlékektől Maradona nyakkendőjéig: értékes relikviák gazdagítják Soós Endre házi kiállítását.

2021.02.15 12:39:20

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megmutatjuk, mik az alapvető tudnivalók, ha saját céget szeretnénk alapítani. (x)