Golf: Patrick Cantlay megvédte címét Wilmingtonban

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 12:58
null
Patrick Cantlay győzött Wilmingtonban (Fotó: AFP)
A címvédő amerikai Patrick Cantlay nyerte meg a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) vasárnap zárult versenyét, a 15 millió dollár összdíjazású BMW Championshipet – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A FedEx-kupa rájátszásának második viadalán Cantlay nagy csatában, egyetlen ütéssel győzte le honfitársát, Scott Stallingset, míg a harmadik helyen a pontversenyben és a világranglistán is vezető Scottie Sheffler végzett Xander Schauffelével holtversenyben.

A 30 éves Cantlay a wilmingoni címvédésért – amely a nyolcadik PGA-diadala volt – 2.7 millió dollárt (1.1 milliárd forint) kapott.

A FedEx-kupa rájátszásának döntőjét ezen a héten rendezik Atlantában, ahol már csak a 30 legjobb golfozó játszhat. A pontverseny győztese 18 millió dolláros (7.3 milliárd forint) fődíjat kap majd, míg a második 6.5, a harmadik helyezett pedig 5 millió dollárral gazdagodik.

Atlantában a jelenlegi állást ütésekre váltják, így az éllovas Scheffler –10 ütésről kezdhet, míg a második Cantlay –8, a harmadik Will Zalatoris –7, a negyedik Xander Schauffele –6, az ötödik Sam Burns pedig –5-tel vág majd neki a csütörtökön rajtoló négynapos viadalnak. A 6–10. helyen állók –4, a 11–15. helyezettek –3, a 16–20.-ak –2, a 21–25. pozícióban állók –1, a 26. és 30. hely között található golfozók pedig 0-ról startolnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik