MTI/ CS. M. 2021.09.10 18:23 Frissítve: 2021.09.10 18:23

Férfi asztalitenisz BL: négy közé vágyik a PTE-PEAC

A PTE-PEAC asztaliteniszezői a négy közé vágynak a férfi Bajnokok Ligájában.

Demeter Lehel (jobbról az első) már BL-rutinnal is rendelkezik (Fotó: Tumbász Hédi)
Az együttes pénteken megtartott szezonnyitó sajtótájékoztatóján Ács Pongrác szakosztályvezető – egyben klubelnök – kiemelte: a városban, de még a régióban sincs másik olyan csapat, amely hozzájuk hasonlóan egymást követő két évben magyar bajnok tudott lenni, illetve nemzetközi kupában szerepelt.
„2008 óta nem volt példa arra, hogy magyar férficsapat mérettesse meg magát a Bajnokok Ligájában, sőt, az akkori BVSC-nek a BL-szerepléséhez világsztárokra volt szüksége, míg a pécsi együttes mindezt saját jogon vívta ki. Az asztalitenisz életében így is több fejezetet írtak már a fiúk, most egy újabb következik. Azért megyünk oda, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé, számunkra nincs lehetetlen”
– közölte.

A csapat tagjai közül a szerbek olimpikonja, Pető Zsolt kifejtette: az olimpián szerzett tapasztalatokat biztosan kamatoztatni tudja majd a BL-ben és a magyar Extraligában. „Jó formában vagyunk, magas színvonalat tudunk hozni, Demeter Lehellel pedig már van tapasztalatunk az első számú európai liga megmérettetésében” – mondta Pető.

Demeter Lehel a BL-szereplés kapcsán hozzátette: önbizalmat ad nekik, hogy saját jogon, önerőből vívták ki az indulási jogot, és bár nagyon nehéz riválisokkal találkoznak, törekednek a legjobb teljesítményre. Molnár Dávid, a csapat legifjabb játékosa megtiszteltetésnek érzi, hogy a hazai és nemzetközi színterén is számítanak a játékára, míg Kovács Sebestyén, az U21-es magyar bajnok azt emelte ki, hogy a klub és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara mindent megtesz azért, hogy meglegyen a kellő összhang a sport és a tanulás között.

A PTE-PEAC Kalo-Méh férficsapata a legutóbbi két szezonban még az Európa-kupában szerepelt, és az ott elért jó eredményeinek köszönhetően indulhat a BL-ben. Ott a csoportkörben Ausztriában szerepel majd a házigazda Wels, a német Neu-Ulm és a belga Sokah Hoboken társaságában. A csoportok küzdelmeit egy helyszínen bonyolítják le 2-3 nap alatt, majd következik a negyeddöntő.
2023.01.30 15:25:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Bizonyára szinte mindenki felismeri azokat az ikonikus lábbeliket, amik az elmúlt évtizedekben elképesztő slágernek számítottak.

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”

2023.01.18 11:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Rendszeresen figyelje meg a vizeletét, amikor WC-re megy! (x)

2023.01.22 09:17:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A tavaly visszavonult felvidéki síző mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”