MTI
CS. M.
2023.05.28 12:26 Frissítve: 2023.05.28 12:37

Evezős Eb: Galambos Péter megnyerte a B-döntőt

A kétszeres Európa-bajnok Galambos Péter megnyerte a könnyűsúlyú egypár B döntőjét vasárnap a bledi evezős Eb-n, így a hetedik helyen végzett.

B-döntőt nyert Galambos Péter (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A hazai szövetség beszámolója szerint az MTK 36 éves evezősének a kontinensviadal előtt technikai probléma miatt hajót kellett cserélnie, így egy darabig kölcsönhajóval versenyzett az olimpián nem szereplő számban. A vasárnapi B döntőben nagy fölénnyel végzett az élen, csaknem tíz másodperccel előzte meg a második helyezett lengyel Lukasz Sawickit. Lőrincz Attila szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy az eltört villa pótlása vasárnapra oldódott meg, és ez meg is látszódott Galambos utolsó pályáján.

Női egypárban a deréksérüléssel versenyző Bertus Kitti a B döntőben hatodik, így összességében 12. lett, akárcsak Fehérvári Eszter a könnyűsúlyúak között.

Pétervári-Molnár Bendegúz, aki ugyancsak B döntős volt, vasárnap nem állt rajthoz férfi egypárban. A szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a kétszeres olimpikon szombaton gyengének érezte magát, de még vállalta a középfutamot, majd estére belázasodott, vasárnap pedig orvost kellett hívni hozzá.

A Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes a második helyen ért célba a C döntőben, ezzel 14. lett, míg kétpárban a Bácskai Máté, Szabó Márton duó ötödikként haladt át a célvonalon ugyancsak a C fináléban, ezzel a 17. helyet szerezte meg.
2023.10.02 15:01:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Amikor úgy kívánta a helyzet, az Egyesült Államok elnökét sem engedte utcai cipővel szőnyegre lépni.

2023.10.02 11:20:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Remélem, hogy edzőink is érzik, sokat tettünk értük, megreformáltuk az eddigi programokat, és elindítottuk a nevelőedzői programot.”

2023.09.29 14:57:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Második magyarként indulva a földkerülő Vendée Globe-on. (x)

pr
2023.09.29 18:30:14

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sok kiváló Kovács Istvánról eszünkbe jutott régi mániánk, a »legsportosabb« magyar vezetéknevek ranglistájának összeállítása. Az egyszerűség kedvéért az olimpiai bajnoki cím lett a siker mértékegysége.