Emlékezés: Furkó Kálmán tiszteletére rendeznek versenyt

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 13:46
null
Furkó Kálmán tiszteletére rendeznek emlékversenyt (Fotók: Nagy Balázs/Jász-Nagykun-Szolnok)
Szeptember 10-én Szolnokon rendezik meg a 37. Szolnok Kupa-I. Shihan Furkó Kálmán emlékversenyt. A súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt A-kategóriás knock-down kumite és kata Európa-bajnokságra az eddigi nevezések alapján 26 országból mintegy 600 versenyzőt várnak – közölte Shihan Brezovai Sándor, a Magyar Tradicionális Kyokushin Karateszövetség elnöke kedden Szolnokon sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztató elején Furkó Kálmán ezredesre, ejtőernyősre, a magyar kyokushin karate egyik megalapítójára a jelenlevők sintó szertartással emlékeztek.

Shihan Brezovai Sándor (7. dan), aki a verseny főszervezője is, elmondta: a rendezvénnyel Shihan Furkó Kálmán örökségét és az általa örökül hagyott Szolnok Kupákat kívánják továbbvinni. Kiemelte az utánpótlás-nevelés fontosságát.

Hozzátette: a versenyre 11 stílus szervezeteinek sokmilliós versenyzői táborából hívtak résztvevőket. A regisztráció szeptember 9-én lesz, ezen a napon délután Furkó Kálmán tiszteletére emlékművet is avatnak a Shihan dojojánál, a faház előtt, ahol edzéseket tartott. Szeptember 10-én délelőtt a viadal formagyakorlatokkal, a küzdelem selejtezőivel kezdődik, délután lesznek a középdöntők.

Az eseményen özv. Shihan Furkó Kálmánné Marczis Judit elmondta: majdnem harminc Szolnok Kupát rendezett férjével. Kiemelte, a szeptemberi eseményt úgy kell megrendezni, hogy méltó legyen Furkó Kámán emlékéhez.

Shihan Somogyi Zsolt, a verseny főbírája azt mondta, hogy felkészült versenyzők tradicionális kyokushin küzdelmeit is láthatják majd a látogatók, kemény küzdelmeket várnak.

Furkó Kálmán, a Magyar Honvédség nyugállományú ezredese, aki a világon negyedikként szerzett 8. mesterfokozatot (dant), 2021. augusztus 3-án hunyt el 74 éves korában.

Szeptember 10-én délelőtt a verseny formagyakorlatokkal, a küzdelem selejtezőivel kezdődik, délután lesznek a középdöntők
Szeptember 10-én délelőtt a verseny formagyakorlatokkal, a küzdelem selejtezőivel kezdődik, délután lesznek a középdöntők
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik