MTI, V. Á. 2022.07.31 14:29 Frissítve: 2022.07.31 14:54

Díjugratás: végéhez közeledik a szilvásváradi Masters-verseny

Záró napjához ért Szilvásváradon a Masters Nemzetközi Díjugrató Versenysorozat. Erdélyi Magdolna nemzetközi díjugrató pályaépítő, tervező vasárnap az MTI-nek elmondta: évente négy-öt nemzetközi díjugrató versenyt rendeznek Magyarországon.

 

Gerfried Puck is részt vesz a viadalon (Fotó: AFP, archív)


A négynapos szilvásváradi nemzetközi díjugrató versenyen vasárnap zajlik a Gold Tour-döntő, valamint a legfontosabbnak számító Nagydíj, a rendezvény kora este ér véget.

„Évente négy-öt nemzetközi díjugrató versenyt rendeznek Magyarországon, közülük kettő rendelkezik háromcsillagos minősítéssel, a szilvásváradi, illetve a budapesti esemény" –  tájékoztatta a pályaépítő, tervező az MTI-t.

Erdélyi Magdolna kitért arra, hogy egy pálya tervezését meghatározza a versenykiírás, a résztvevő lovak és lovasok minőségi szintje, ez alapján lehet a pálya nehézségét kialakítani.

„Az útvonalat a fő feladatok rögzítésével általában számítógéppel tervezzük meg. A verseny során is van dolga a pályaépítőnek, elsősorban attól függ az akadályok variálása menet közben, hogy akár amatőr, profi, gyermek, fiatal vagy felnőtt lovak és lovasokról van szó, a pályák jól működjenek.”

A mostani szilvásváradi Masters nemzetközi díjugrató versenyen számos ismert külföldi induló, olimpikon szerepel. Közéjük tartozik a 2012-es londoni ötkarikás játékok bronzérmese, a szaúd-arábiai Ramzi al-Duhami.

„Szintén nagy névnek számít a lett Kristaps Neretnieks, aki lovagolt a tavalyi tokiói olimpián vagy itt van Gerfried Puck Ausztriából, aki a régió egyik legeredményesebb lovasa.”

Erdélyi Magdolna elmondta, hogy a magyar versenyzők is jó eredményeket szállítanak nemzetközi szinten, köztük a Világ Kupa-döntőt lovagolt Szabó Gábor és Czékus Zoltán.

A mostani szilvásváradi díjugrató verseny mellett két másik szakágban, fogathajtásban és díjugratásban is rendeznek Masters versenyt.

MTI

2023.01.30 15:25:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Bizonyára szinte mindenki felismeri azokat az ikonikus lábbeliket, amik az elmúlt évtizedekben elképesztő slágernek számítottak.

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”

2023.01.18 11:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Rendszeresen figyelje meg a vizeletét, amikor WC-re megy! (x)

2023.01.22 09:17:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A tavaly visszavonult felvidéki síző mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”