Csupasport: gerinctörése után egy év múlva már ultrát futott

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2022.12.03. 19:09
Címkék
Sragner Ildikó 2020 augusztusában baleset következtében súlyosan megsérült, felépülését követően a Vadlán Ultra Terep ötven kilométeres távját teljesítette.

Mikor kezdte a futást?
Általános iskola negyedik osztálya után az egyik tanár észrevette, hogy gyorsabban futok a többieknél, s az ő tanácsára mentem tájfutó edzésekre – mondta a Csupasportnak Sragner Ildikó. – Szuper volt a társaság, jó volt a csoporthoz tartozni. Leigazoltak a Győri Dózsába, ám a középiskolában fontosabb volt a „csajoskodás”, így a futás megmaradt hobbinak. Ám volt olyan időszak, amikor Győr-Moson-Sopron megyei versenyeket nyertem.Huszonöt évesen, 2012-ben futottam az első maratonimat.Négy óra alatt beértem, csak jó emlékeim vannak. Figyeltem, hogy ne fussam el az elejét, próbáltam beosztani az erőmet, s végig mosolyogtam.Mikor kezdte a futást?
Általános iskola negyedik osztálya után az egyik tanár észrevette, hogy gyorsabban futok a többieknél, s az ő tanácsára mentem tájfutó edzésekre – mondta a Csupasportnak Sragner Ildikó. – Szuper volt a társaság, jó volt a csoporthoz tartozni. Leigazoltak a Győri Dózsába, ám a középiskolában fontosabb volt a „csajoskodás”, így a futás megmaradt hobbinak. Ám volt olyan időszak, amikor Győr-Moson-Sopron megyei versenyeket nyertem.Huszonöt évesen, 2012-ben futottam az első maratonimat.Négy óra alatt beértem, csak jó emlékeim vannak. Figyeltem, hogy ne fussam el az elejét, próbáltam beosztani az erőmet, s végig mosolyogtam.

A maratoni után hogyan alakultak a dolgok?
Ezután kimaradt egy időszak, szomorú események árnyékolták be az életem. Kétezerhúsz augusztusában autóbalesetem volt, aminek következtében eltörött a gerincem. Nem volt egyszerű, de erőt vettem magamon, s egy évre rá már ultratávot futottam, a Vadlán ötven kilométeres távját teljesítettem. Fél évvel a műtét után azt mondták az orvosok, hogy szépen lazán elkezdhetek kocogni.A nulláról kezdtem újra, szinte nem volt semmi hátizmom, meg kellett erősödnöm, fel kellett építenem magam...

A Sragner Ildikóval készült interjú folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik