Csupasport: Zétényi Szvetlana számolja a napokat a Spartathlonig

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 16:00
Címkék
Elszántan, egyúttal izgatottan készül élete első Spartathlonjára Zétényi Szvetlana, nagyon reméli, hogy az elmúlt évvel ellentétben az idén megrendezik az eseményt. A 24 órás országos bajnokság a sikere ellenére rámutatott egy problémára, így most többet erősít.

Zétényi Szvetlana életében először indulhat a klasszikus Spartathlon 246 km-es távján. A tűzkeresztségen már tavaly átesett volna, ám a koronavírus-járvány miatt elmaradt a verseny.

„Nagyon rosszul érintett, ráadásul mielőtt lefújták volna, sokféle szigorítást vezettek be. Most aztán tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy ha megrendezik, pontosan milyen körülmények között” – fogalmazott.

Mivel ez az év fő eseménye, a bizonytalanság ellenére is ez jár a fejében, de előtte várhatóan két viadalon is indul. Az egyiket a hétvégén rendezik a szerbiai Palicson, ám rendhagyó lesz, egy barátjának ugrik be segíteni frissíteni a 24 órás eseményen, míg a betétfutamok közül a hatórásra nevezett, amelyet hosszabb edzésnek szán.

A teljes cikket elolvashatják a Csupasporton, ahol megismerkedhetnek annak a látványos extrém sportnak a világrekordjával, amelynél tényleg egyetlen hiba is elég a zuhanáshoz – a biztos halálba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik