Csupasport: vegetáriánus hölgyek kontra húsmániás férfiak – FutóKörKép

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.04.10. 22:29
null
Fotó: Csupasport
Címkék
Hússal vagy hús nélkül? Hogyan néz ki egy futó helyes étrendje? Mennyire lehet eltérni az étkezési szokásoktól? Ezekre a kérdésekre keressük a választ szakértő vendégeinkkel, Maráz Zsuzsannával, Lubics Szilviával, Blaskó Mihállyal és Dombi Tiborral.

 

„Többféle motiváció létezik. Az egyik, hogy a párom régóta vega, és két éve kitaláltuk, hogy én sem eszem húst. Néhány héttel később nagyon megfájdult a sípcsontom, begyulladt a csonthártya. Utánaolvastam, hogyan lehetne a regenerálódást felgyorsítani, és több helyen beleakadtam: minden, állati eredetű étel elhagyása segíti a gyógyulást. Épp azokban az időkben néztem ilyen témában filmeket, és belevágtam" – mesélte a Csupasportnak Maráz Zsuzsanna ultrafutó, a Dupla Spartathlon női győztese.

A futók között vannak vegetáriánusok és húsimádók egyaránt, és mindkettő hatékonyan segítheti a mindennapos edzésmunkát. Hogyan állítsuk össze az étrendünket? Szakértőink ezt a kérdéskört vitatták meg.

Oldalunkon ezen kívül megismerhetik Gábriel Gábor történetét, aki csak két éve fut, de önálló felkészüléssel túl van már néhány ultraversenyen, idén ott volt a hatórás és a száz kilométeres ob-n, és a Korinthosz 160-on is részt vesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik