V. SZ.
2023.03.27 20:17 Frissítve: 2023.03.27 20:17

Csupasport: négy remek gyakorlat a kockás has eléréséhez

A bikiniszezon közeledtével egyre többen végeznek hasizomgyakorlatokat, Nagy Bernadett személyi edző négy különösen jó feladatot ajánl útmutatásként.


„Megcsinálok napi kétszáz felülést, mégsem kockás a hasam! Hiába nyúzom magam a különböző hasgépeken, semmi eredménye nincsen!" Ilyen és ehhez hasonló panaszkodásokat naponta lehet az edzőtermekben hallani. Közeleg a bikiniszezon, a legtöbben egyre aktívabban készülnek a tavaszi és nyári hónapokra, Nagy Bernadett, a gyömrői Everest Fitness&Gym-ben dolgozó személyi edzőnek korábbi kézilabdázóként kiemelt területe a hasizom, és annak erősítése, formázása.

„El kell keserítenem a többséget, a kockahas a konyhában készül. Lehet ezen vitatkozni, csűrni, csavarni a témát, ám ez az igazság. Tévedés azt gondolni, hogy a sok hasprésnek köszönhetően láthatóvá válnak a kockák” – árulta el Nagy Bernadett a Csupasportnak, ahol megtalálják az általa ajánlott négy hatékony gyakorlatot is.

Ezen kívül olvashatnak egy interjút Evetovics-Balla Hajnalkával, akinek a nevét sokan ismerhetik futókörökből, néhány éve már edzőként is segíti a kezdő és haladó futók felkészülését. Hogyan tudja összeegyeztetni a futást és az edzősködést, mi a titka az edzői munkájának és mit üzen a futóknak? Többek között ezekről beszélgettek az Ultrabalaton-győztes Cseke Lillával.

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.